Borovo, Labud, Kutjevo, Zvečevo… Svi na jednom mjestu

Autor: Ksenija Kale , 18. rujan 2012. u 12:15

U akcijama “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” koje se u utorak održavaju na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića sudjelovat će gotovo 400 predstavnika hrvatskih tvrtki i obrtnika, od kojih oko 100 s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Od većih hrvatskih tvrtki među ostalima sudjeluju modna kuća Arena, Pounje, Borovo, Labud, Kutjevo i Zvečevo. Svoje će proizvode tom prilikom promovirati i tvrtka Arbacommerce, Sardina, Zigante tartufi.

U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) poručuju da je svrha akcije “Kupujmo hrvatsko” koja se održava u gradovima diljem Hrvatske promoviranje kvalitetnih i konkurentnih hrvatskih proizvoda te davanje poticaja hrvatskom gospodarstvu kroz povećanu proizvodnju, novo zapošljavanje i veći izvoz. No, koliko je ukupno vrijedan projekt “Kupujmo hrvatsko” u HGK nismo uspjeli doznati. Akcija “Vrijedne ruke” promovira suvenire, rukotvorine, tradicijske i ekološke proizvode nastale u obrtima, zadrugama, obiteljskim gospodarstvima i malom poduzetništvu.

“Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima. Znak “Hrvatska kvaliteta” do sada je dobio 231 proizvod dok “Izvorno hrvatsko” ima 122 proizvoda”, navode u HGK.

Milica Rakuša-Martulaš, koordinatorica akcije “Kupujmo hrvatsko“ i direktorica Sektora za trgovinu HGK naglašava da trenutna tržišna situacija zahtijeva više nego ikada poticaj za kupnju domaćih kvalitetnih proizvoda.

Komentari (1)
Pogledajte sve

uz milione kvadrata stranih trgovačkih lanaca ova akcija mora uspjeti

New Report

Close