Austrijska kompanija u novom centru traži i hrvatske stručnjake

Autor: Tomislav Pili , 08. lipanj 2022. u 11:21

Tvrtka traži inženjere sa sveučilišnom diplomom u području visoke tehnologije

Austrijska kompanija AT&S Leoben koja posluje u području mikroelektronike otvara novi inovacijski centar sa 700 zaposlenih samo 250 kilometara od Zagreba. Uz kandidate iz Austrije, trenutno se kroz odgovarajuće kampanje traže i kandidati iz Hrvatske i drugih zemalja u blizini, navodi se u priopćenju.

Uz ukupnu investiciju od 500 milijuna eura, novi istraživački centar imat će površinu od 32.000 m2 na tri razine, od čega je za “čiste prostorije” namijenjeno 11.000 m2. Kako bi se postigli ambiciozni ciljevi koji su postavljeni za nadolazeće godine, AT&S Leoben timu u narednim će se tjednima pridružiti ukupno 700 novih zaposlenika. Tvrtka traži inženjere sa sveučilišnom diplomom u području visoke tehnologije u proizvodnji, osiguravanju kvalitete, održavanju, kontroli proizvodnje i front-end tehnologiji. AT&S je u potrazi i za kvalificiranim radnicima i diplomiranim osobama tehničke struke za proizvodnju, inženjering, održavanje, planiranje i kontrolu proizvodnje, a računaju i na stručnjake iz Hrvatske, pogotovo s obzirom da je Leoben udaljen tek 250 kilometara od Zagreba.

Izgradnjom novog centra za istraživanje i razvoj u Leobenu u Austriji stvorit će se prvoklasni istraživački objekt i stotine novih radnih mjesta otpornih na promjene u budućnosti u različitim područjima. Najsuvremeniji centar za supstrate odlikuje vrhunska proizvodna tehnologija i “čiste prostorije” i postavit će nove standarde kao centar inovacija za materijale, procese i opremu. Klijenti i partneri na ovoj lokaciji mogu razvijati tehnologije zajedno s AT&S-om i pridonijeti stvaranju novih europskih lanaca opskrbe.

Na međunarodnoj se razini AT&S etablirao kao inovator i pokretač digitalizacije od svojeg osnutka 1997. Specijaliziran je za IC supstrate i tiskane pločice, odnosno iznimno minijaturizirane elektroničke komponente koje čine osnovu moderne digitalne tehnologije. AT&S na taj način podržava aplikacije za mobilne telefone, proizvođače automobila, industriju i medicinsku tehnologiju i, kao vodeći svjetski proizvođač supstrata, razvija sofisticirane tiskane pločice koje su neophodne za integraciju mikročipova u mobilne telefone, prijenosna računala ili druge uređaje. Tvrtka ima proizvodna postrojenja u Austriji, Kini, Koreji i Indiji.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close