Arena sport prava za Premier ligu platila čak 600 milijuna eura

Autor: Darko Bičak , 22. srpanj 2021. u 13:06
Marcus Rashford napadač Manchester Uniteda, Foto: Shutterstock

Nakon 12 godina emitiranja engleske nogometne lige na kanalima Sport kluba, od sezone 2022./2023. u narednih šest godina će utakmice prenašati glavni im konkurent

Telekom Srbije, u čijem je vlasništvu sportski televizijski kanal Arena sport, platio je prava za prijenos engleske Premier lige čak 600 milijuna eura. Kako doznaju medije u Srbiji, Telekom, inače u državnom vlasništvu Republike Srbije, televizijska prava za ovu ligu plaćaju čak osam puta više nego što je sada potrebno platiti Sport klub. Kako piše srpski Danas, radi se o 100 milijuna eura godišnje umjesto dosadašnjih 12 milijuna eura.

Radi se o pravima za prijenos utakmice Premier lige za šest zemalja regije – Srbije gdje je lani Arena imala 950.000 korisnika, Bosna i Hercegovina s 825.000 pretplatnika tog kanala, Hrvatska s 400 tisuća, a što je nakon ulaska Arene ove godine u operativni paket A1 zasigurno i duplirano, Sjevernoj Makedoniji 135.000 korisnika u Crnoj Gori 80.000 korisnika, ovaj je kabelski kanal ušao u Sloveniju. Ukupno je radilo više od 2,4 milijuna korisnika, što je zbog situacija s A1 u Hrvatskoj zasigurno popelo i blizu tri milijuna.

“Telekom Srbije, lider na polju telekomunikacija i multimedija u ovom dijelu Europe, čvrsto stoji iza Arena Channels Group. Vjerujemo da je ovo velika pobjeda za sve nas. Premier liga je vrh svjetskog klupskog nogometa i velika je privilegija imati ga u našoj ponudi. Jako smo zadovoljni što napokon možemo dodati Premier ligu na veliki popis poslovnih partnera i prijatelja “, rekao je direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić. Paul Molnar, voditelj medijskog sektora Premier lige, rekao je: “Premier liga sa zadovoljstvom objavljuje novo partnerstvo s Telekomom Srbija. Kanali Arena Sport pruža vrhunski sportski sadržaj i bit će izvrsno mjesto za Premier ligu. Zahvaljujući ovom sporazumu, navijači na Balkanu mogu očekivati ​​Više prijenosa utakmica uživo nego ikad prije. “Počevši od sezone 2022/23, Premier liga imat će neviđenu prisutnost u regiji s prijenosima uživo svih 380 utakmica”, napisali su na svojim stranicama.

Komentirajte prvi

New Report

Close