Klik do znanja
TRŽIŠTE

Godinama su gradili svoj sustav: prvi u Hrvatskoj nesmetano održavaju predavanja, kolokvije, ispite, prijemne ispite

Kompletan e-learning sustav ZŠEM-a koji su gradili godinama omogućava nesmetano održavanje predavanja, seminara, ali i svih drugih nastavnih aktivnosti.

PD VL native tim
30. travanj 2020. u 08:00
FOTO: ZŠEM

U osnovi ekonomija je proučavanje načina na koji pojedinci, grupe i nacije upravljaju i koriste resurse. Studenti koji odluče studirati ekonomiju, ne samo da stječu vještine potrebne za razumijevanje složenih tržišta, nego stječu analitičke vještine i sposobnosti rješavanja problema u poslovnom svijetu. Kod odabira studija u obzir dolazi nekoliko parametara, a s obzirom na visoku zapošljivost nakon završenog studij studenti koji upravo u ekonomskim oblastima vide svoju buduću karijeru sve češće biraju Zagrebačku školu ekonomije i managementa. Riječ je o jedinoj poslovnoj školi u Hrvatskoj s AACSB akreditacijom koju ima svega pet posto najkvalitetnijih poslovnih škola u cijelome svijetu, a sama akreditacija predstavlja potvrdu pozicije ZŠEM-a kao vodeće poslovne škole u Hrvatskoj.

Ovo visoko učilište može se pohvaliti proaktivnošću, a dobrobit i sigurnost studenata te šire zajednice na prvom su im mjestu.

”U ovoj globalnoj krizi, koja pogađa svakog od nas, zajedno možemo doprinijeti rješavanju i ove krize djelujući odgovorno. Stoga smo 13. ožujka prvi započeli s online predavanjem na svim našim programima. Na ovaj korak smo se odlučili prvenstveno zbog sigurnosti naših studenata. U anticipaciji trenutne situacije, za prelazak na online nastavu smo se pripremali posljednjih nekoliko mjeseci te smo sigurni u kvalitetu online nastave koju pružamo našim studentima”, rekao je dr. sc. Goran Oblaković, prodekan preddiplomskih studija Zagrebačke škole ekonomije i managementa.

Vrijeme upisa na studije sve je bliže, a iako se državna matura ustalila kao mjerilo uspješnosti kod upisa na studij, Zagrebačka škola ekonomije i managementa nudi i alternativu u obliku prijemnih ispita. Danas kada vrijeme održavanja državne mature postaje upitno, a rokovi su sve samo ne stabilni, prijemni ispit čini se kao dobar izbor za bezbrižno ljeto.

Postavlja se pitanje: Kako održati prijemni ispit u vremenima pandemije izazvane koronavirusom?

Izgleda da nije nemoguće, a Zagrebačka škola ekonomije i managementa je to i dokazala. U subotu, 18. travnja prvi put u Hrvatskoj organizirali su i proveli potpuno ONLINE prijamni ispit. Kako ističu, teškoća nije bilo, a ispit je sadržavao  sve elemente koje inače sadržavaju prijamni ispiti na ZŠEM-u: test iz matematike, test iz engleskog jezika, esej i intervju te test opće informiranosti za kandidate studija Poslovnog prava i ekonomije i Poslovne matematike i ekonomije. Tako su studentima u samom startu dali potvrdu da će studirati u okružju koje je spremno na ustupke zbog njih, njihove sigurnosti i njihovog uspjeha kao krajnjeg produkta.

„U korak s tehnologijama, apsolutno smo se prilagodili današnjoj situaciji te omogućili maturantima pisanje prijamnog ispita prema planu. Svjesni smo da je prilagodljivost fakulteta sada presudna, stoga je i 30 profesora ZŠEM-a bilo na raspolaganju kandidatima kako bi sve prošlo besprijekorno. Kandidati su ispunjavanjem ankete pokazali kako im je važno postojanje online mogućnosti studiranja, svidio im se online prijamni ispit te su upoznati s činjenicom kako je ZSEM prvi organizirao nesmetano održavanje online nastave“, rekao je dr.sc. Goran Oblaković, prodekan preddiplomskih studija.

Tome sigurno doprinosi okrenutost suvremenim oblicima obrazovanja, a jedan od koncepata koji odgovara na izazove osuvremenjivanja je i učenje na daljinu. Po tome su prepoznatljivi još od 2002. godine te već dvadeset godina sustavno koriste i e-learning te Learning Management System kojim omogućuju dostupnost svih nastavnih materijala za studente i nastavnike.

Iskustvo učenja na daljinu

Distance learning je nešto po čemu je ZŠEM prepoznatljiv još od samog osnutka 2002. godine, a dodatno ga oplemenjuje činjenica da je svakom studentu uz udžbenike nakladničke kuće Mate, dostupna i ebook24.com, najveća hrvatska e-knjižara poslovne i ekonomske literature.

Predviđajući da će se određeno vrijeme cijeli nastavni proces morati odvijati online, ZŠEM se dodatno pripremio i obogatio sadržaje i alate koje koriste za online learning. Tako uz Loomen, koji omogućava snimanje predavanja, koriste i aplikaciju Zoom koja omogućava sinkrona predavanja, ali i nesmetano održavanje obrana završnih radova.

„Kompletan e-learning sustav ZŠEM-a koji smo gradili godinama omogućava nesmetano održavanje predavanja, seminara, ali i svih drugih nastavnih aktivnosti poput kolokvija, ispita, timskih projekata, prezentacija, obrana završnih i diplomskih radova i dr.“, dodao je dr.sc. Mato Njavro, prodekan ZŠEM-a.

Sadržaj omogućio ZŠEM

New Report

Close