Zaradite trgujući naftom putem interneta

Autor: Sponzorirani članak , 11. lipanj 2015. u 09:11
Foto: FXLider

Jeste li ste znali da možete zaraditi trgujući cijenom nafte na svjetskom tržištu putem interneta, sa svog laptopa, smartphone-a ili tableta?

Nagli pad cijene nafte koji je započeo 2014. godine i nastavio se u 2015. godini iznenadio je tržište. Uzrok je pada cijene smanjenje potražnje do kojeg je došlo zbog usporavanja rasta globalne ekonomije. OPEC je na sastanku u lipnju ostao pri svojoj odluci da za sada ne smanjuje proizvodnju koja bi mogla ograničiti rast cijene u budućnosti.

Jeste li ste znali da možete zaraditi trgujući cijenom nafte na svjetskom tržištu putem interneta, sa svog laptopa, smartphone-a ili tableta? FXLider vam poklanja 50EUR da se okušate u trgovanju. Sve što trebate je ispuniti obrazac na linku ispod.

Prijavite se ovdje i preuzmite 50EUR za trgovanje

Niska cijena nafte nastavit će se na svjetskom nivou da suzbije rast inflacije, a korist imaju zemlje koje su neto uvoznici u koje spada većina najrazvijenijih ekonomija svijeta. Naravno, niske cijene ne idu u prilog proizvođačima ovog energenta posebno na Bliskom istoku, Venezueli i Rusiji.

’Ekonomisti su izračunali da 10% pada u cijeni nafte dovodi do 0.1% rasta bruto društvenog proizvoda. Cijena se nafte i inflacija često dovodi u uzročno posljedičnu vezu. Kako cijena nafte raste i pada, inflacija je prati u istom pravcu. Razlog zašto se ovo događa je taj što je nafta glavna ulazna sirovina privrede i ukoliko njezina cijena raste, cijena će gotovih proizvoda također rasti’ kažu u FXLider-u.

Ratovi i sukobi u zemljama koje su najveći proizvođači nafte mogu privremeno izazvati prekid opskrbe ovim energentom i time zamaskirati pad potrošnje. To se može naročito dogoditi kada su u pitanju najveći proizvođači kao što su Irak i Iran ili najveći potrošači kao što su SAD i Kina.

’Sposobnost OPEC-a da utječe na cijenu nafte na svjetskom tržištu uvijek je bio ograničen. Čak i dok je bio u najvećem rastu, kartel je imao problem zbog dogovora oko smanjenja proizvodnje. Međutim, ključni proizvođač u OPEC-u, Saudijska Arabija, već čitav niz godina prilično efikasno manipulira smanjenjima proizvodnje kako bi utjecala na cijenu nafte. Troškovi proizvodnje u Saudijskoj Arabiji među najnižima su u svijetu i u skladu s time očekuju da padom cijene budu udaljeni sa tržišta. Oni proizvođači kojima su troškovi proizvodnje visoki, kao što su američkim proizvođačima koji naftu izvlače iz uljanih škriljevaca. Prekomjerna proizvodnja stvorila je i prekomjerne zalihe koje će imati negativan utjecaj na cijenu, čak i onda kada se neki proizvođači povuku sa tržišta zbog nerentabilnosti proizvodnje’ navode u FXLider-u.

U posljednja tri mjeseca cijena se nekoliko puta približavala 63 dolara po barelu, međutim nijednom ga nije probila i nastavila se kretati između 56 i 62 dolara po barelu.

 

Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet.

Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta. FXLider ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka.
Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

New Report

Close