Zanima vas koliko ćete plaćati u eurima? Popularan hrvatski portal započeo s dvojnim prikazivanjem cijena

Autor: Poslovni.hr , 05. lipanj 2022. u 10:15
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Prije nego službeni tečaj konverzije bude potvrđen, cijene prikazane u eurima preračunavaju se prema srednjem tečaju HNB-a.

Jedan od najvećih portala za usporedbu cijena u web trgovinama, Jeftinje.hr započeo je s dvojnim iskazivanjem cijena proizvoda. Od sada na Jeftinije.hr uz iznos proizvoda u kunama možete vidjeti i iznos u eurima, piše ICT Business.

Iako obveza dvojnog iskazivanja cijena formalno započinje tek prvog ponedjeljka u rujnu, Jeftinije.hr se unaprijed pripremio na dvojno prikazivanje cijena kako bi svojim korisnicima, online potrošačima i svojim partnerima, web trgovinama olakšao prilagodbu i prijelaz na novu valutu.

Dok službeni tečaj konverzije ne bude potvrđen, Jeftinije.hr prikazane cijene u eurima konvertira prema srednjem tečaju HNB-a i svakodnevno ih osvježava: „S tehničke strane prilagodba na dualni prikaz cijena na našem portalu Jeftinije.hr prošla je bez poteškoća. Prije nego službeni tečaj konverzije bude potvrđen, cijene prikazane u eurima preračunavaju se prema srednjem tečaju HNB-a i osvježavaju se svakodnevno. Kada službeni tečaj bude na snazi ostaje nam napraviti još nekoliko manjih prilagodbi u smislu stavljanja cijene u eurima na prvo mjesto, isticanja službenog tečaja konverzije i sl.”, pojasnio je Boštjan Bogataj, voditelj razvoja na Jeftinije.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close