Zagrebačka banka ubrzava plaćanje dobavljačima po principu primitka računa

Autor: Poslovni dnevnik , 29. travanj 2020. u 21:59
Nakon standardnih procedura, novac sjeda na račun/Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

To će znatno ubrzati ciklus plaćanja obavljajanjem brže od uobičajenih ugovornih uvjeta od 30 dana te dodatno podržati poduzeća u upravljanju obrtnim kapitalom.

Zagrebačka banka i ostale članice talijanske bankovne grupacije UniCredit odlučile su ubrzati plaćanja svojim dobavljačima po principu plaćanja računa po njihovom primitku, kako bi im na taj način pružiti dodatnu podršku, izvijestili su u srijedu iz Zagrebačke banke.

To će znatno ubrzati ciklus plaćanja i osigurati da se plaćanja obavljaju brže od uobičajenih ugovornih uvjeta od 30 dana, navodi se u priopćenju te dodaje da će ubrzanje plaćanja dodatno podržati poduzeća u upravljanju njihovim obrtnim kapitalom.

“Odluka koja je donesena imat će konkretan utjecaj na tisuće dobavljača Grupe UniCredit. Na taj način realnoj ekonomiji dajemo likvidnost u vrijeme kada to stvarno čini razliku. Kao i uvijek, želimo djelovati kao pouzdan partner prema našim dobavljačima i ohrabriti ih da djeluju jednako kada su u pitanju njihovi vlastiti lanci opskrbe”, poručio je Romeo Collina, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

Ta će banka odmah izvršiti bankovne transfere svojim dobavljačima, nakon što preko ugovorenih kanala zaprimi njihovu fakturu i nakon što ona prođe sve potrebne standardne kontrole, zaključuje se u priopćenju Zagrebačke banke.

Komentirajte prvi

New Report

Close