Zagrebačka banka prva uvela kredite bez potrebe odlaska u banku

Autor: Valentina Wiesner Mijić/VL , 28. srpanj 2016. u 09:07
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

U ovom slučaju sve se odvija preko interneta, od predavanja zahtjeva do isplate, a klijenti osim vremena, štede na trošku obrade kredita koji banka ne zaračunava, a ne traži se ni ovjera kod javnog bilježnika.

Zagrebačka je banka prva uvela mogućnost odobravanja kredita isključivo preko interneta, bez potrebe odlaska u poslovnicu. Premda još neke banke nude opciju online apliciranja na kredit, za potpisivanje ugovora i ovjeru kod javnog bilježnika ipak treba doći u banku.

U ovom slučaju sve se odvija preko interneta, od predavanja zahtjeva do isplate, a klijenti osim vremena, štede na trošku obrade kredita koji banka ne zaračunava, a ne traži se ni ovjera kod javnog bilježnika. Najveći je mogući iznos nenamjenskog gotovinskog kredita 50 tisuća kuna, uz kamatu koja se primjenjuje i u redovnoj proceduri, a prvih nekoliko tisuća kredita odnosi se na unaprijed odobrene iznose klijentima kojima su ponude već poslane.

Jednostavniju proceduru omogućuje certifikat za napredni elektronički potpis "u oblaku". Tehnički, banka izdaje certifikat kojim omogućava elektroničku identifikaciju, autentifikaciju i potpis ugovora s bankom putem mobilnog ili internetskog bankarstva. Time "fizičko" potpisivanje ugovora postaje nepotrebno.

Komentari (17)
Pogledajte sve

Nemam nista protiv njih. Povremeno i radim s njima.

Za njih su bankomati i kreditici.I minusi na tekucem..iako se i s njima moze nesto napraviti, ali uz strasan angazman ispravljanja njihovih pogresaka.

Tebi zaba poslodavac ? Imam srece sto.nemam veze s tim.poslom osim.pobremeno kao korisnik. Pa znam o cemu govorim..


Pa TELEPTASKI mozes samo s nekim tko ima mozga.

A oprosti, tko je tebi poslodavac? I sto si se toliko okomio na Zabu?

New Report

Close