Za tješnju suradnju s arapskim regulatorom

Autor: Ana Blašković , 18. studeni 2019. u 22:00
Šef Hanfe Ante Žigman i Philippe Richard, FSRA

Hanfa i FSRA potpisale sporazume u području fintecha i upravljanja ulaganjima.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) i regulator Abu Dhabi Global Marketa, financijskog središta smještenog u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, FSRA potpisali su dva sporazuma o sporazumijevanju za bolju suradnju na području fintecha i upravljanja ulaganjima.

Sporazumima, koje su potpisali šef Hanfe Ante Žigman i izvršni direktor međunarodnih odnosa FSRA Philippe Richard, proširuje se mreža suradnje nadzora dvaju regulatora te pruža okvir za razmjenu informacija. 

"Fintech omogućava financijskim tržištima u razvoju da ostanu relevantna u globalnom i konkurentnom okruženju. Mogućnost rješavanja složenih problema povezanih s upotrebom novih tehnologija od strane financijskih infrastruktura i pružatelja financijskih usluga uvelike ovisi i o učinkovitim međunarodnim sporazumima o suradnji", rekao je Žigman.

Philippe Richard iz FSRA nadovezao se: "Digitalne tehnologije koriste se za prekogranično pružanje financijskih usluga, a Hrvatska je posebno aktivna na tom polju. Zajedno ćemo poticati i podržavati tehnološke startupove i inovatore u promicanju njihovih kreativnih rješenja na novim tržištima", istaknuo je. 

Komentirajte prvi

New Report

Close