Uveli zvjezdice i za nehotelski smještaj

Autor: Marija Crnjak , 21. siječanj 2020. u 22:00
Foto: Getty Images

Opcija dostupna i u Hrvatskoj, zvjezdice dodjeljuje ‘stroj’.

Kako bi olakšali pretraživanje objekata za odmor, platforma Booking.com i za nehotelski smještaj uvela je zvjezdice koje označavaju kvalitetu, po uzoru na hotelske zvjezdice.

Kako ističu u objavi u utorak, u prosjeku se svake sekunde sedam gostiju prijavi u kuću za odmor, apartman ili neki drugi nehotelski smještajni objekt. “Stoga preuzimamo vodeću ulogu u stvaranju jedinstvenog, globalno dosljednog i objektivnog sustava s ocjenama kvalitete za apartmane, vikendice i vile. Nove ocjene kvalitete slične su hotelskoj klasifikaciji sa zvjezdicama, koja objektivno ocjenjuje hotele prema određenom skupu kriterija, a cilj je ovih ocjena ispuniti tu prazninu u branši putovanja. Ova će ocjena služiti kao globalno mjerilo putnicima kako bi jednostavnije mogli prepoznati i odabrati objekte koji odgovaraju njihovim kriterijima za kvalitetu”, pojašnjavaju.

Sustav prema kojem se računaju ocjene kvalitete temelji se na algoritmu strojnog učenja, koji u obzir uzima više od 400 faktora kao što su lokacija objekta, veličina i sadržaji, što putnicima olakšava prepoznavanje kvalitete i udobnosti objekata diljem svijeta. Žuti kvadratići, kojih može biti između 1 i 5, jasno označavaju razlike u kvaliteti i nalaze se uz ime objekta. SAD, Grčka, Španjolska, Italija i Francuska pri vrhu su popisa država s najvećim brojem najboljih ocjena (5 od 5), a zvjezdice su najvažnije gostima iz Saudijske Arabije, Australije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije i Kine.

Komentirajte prvi

New Report

Close