United grupa: Spajaju se Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. lipanj 2021. u 10:36
foto: press

Dosadašnji izvršni direktor Telemach Hrvatska Viktor Pavlinić zajedničkom se odlukom povlači sa svoje funkcije, navodi se u priopćenju.

United grupa je u petak objavila da se Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska spajaju u jedinstvenu skupinu, koju vodi trenutni izvršni direktor Telemah Slovenije Adrian Ježina, dok se izvršni direktor Telemach Hrvatska Viktor Pavlinić povlači.

“Budući je Hrvatska na putu da postane potpuno konvergentno tržište za United grupu, a Slovenija već u cijelosti konvergira i raste u svim segmentima, logično je povezati ta dva tržišta kroz jedinstvenu upravu”, navodi se u priopćenju.

Unutar United grupe u Hrvatskoj djeluje telekom operater Telemach Hrvatska, televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV, kao i portal dnevnik.hr.

U priopćenju se podsjeća da je Adrian Ježina započeo karijeru u Hrvatskoj gdje je radio 15 godina, a u dugogodišnjem profesionalnom iskustvu u telekomunikacijskoj industriji je dva desetljeća proveo na vodećim pozicijama.

Ježina se United grupi pridružio 2017. godine, a u priopćenju se tvrdi da je pod njegovim vodstvom Telemach Slovenija postala lider u širokopojasnom internetu u toj zemlji. “Također, kompanija je jedan od rijetkh alternativnih operatora u Europi koji je pretekao bivšeg monopolistu na tržištu. Telemach Slovenija uspješno je povećala svoj tržišni udio u mobilnim komunikacijama na oko 25 posto i vodeći je pružatelj video usluga u Sloveniji”, navodi se.

Najavljuje se da će Adrian Ježina upravljati kompanijama na oba tržišta, “predan osiguravanju kontinuirane izvrsnosti u Sloveniji i daljnjoj transformaciji u Hrvatskoj”.

Dosadašnji izvršni direktor Telemach Hrvatska Viktor Pavlinić zajedničkom se odlukom povlači sa svoje funkcije, navodi se u priopćenju.

Pavlinić je od 2016. godine izvršni direktor, a pridružio se United grupi 2019. godine po preuzimanju kompanije, koja se tada zvala Tele2 Hrvatska.

United grupa, koja se u priopćenju titulira kao vodeći telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Europi, ima sjedište u Nizozemskoj, posluje u osam zemalja i ima približno 11 milijuna korisnika te 12,5 tisuća zaposlenih. Od ožujka 2019. u većinskom je vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicijskih kompanija u svijetu.

Komentirajte prvi

New Report

Close