U Rovinju na ‘meti’ stanje na tržištu i mirovinska reforma

Autor: Tomislav Pili , 16. listopad 2018. u 22:01
Po deveti put dodijelit će se nagrada Poslovnog dnevnika za najbolje odnose s investitorima/Nel Pavletić/PIXSELL

Predviđanja za nadolazeće razdoblje iznijet će stručnjaci BlackRocka, Goldman Sachsa i Citibanka.

Domaća financijska zajednica danas se počinje okupljati u Rovinju uoči konferencije Zagrebačke burze i fondovske industrije.

Radni dio konferencije se održava u četvrtak i petak, a predstavlja središnje okupljanje domaće i regionalne financijske zajednice. Na konferenciji će se po deveti put zaredom dodijeliti nagrade Poslovnog dnevnika za najbolje odnose s investitorima. Kako su odgovorili sa Zagrebačke burze, odaziv na konferenciju je odličan i ove godine svoje sudjelovanje potvrdilo je oko 450 sudionika, što je na razini prošle godine.

"Stranih sudionika uglavnom je oko 15 posto, najviše iz šire regije (Austrija, Njemačka, Slovenija, Srbija, Makedonija, Bugarska), ali i Velike Britanije, Nizozemske i SAD-a", ističu s burze.

Sudionicima će se obratiti dva ministra, financija Zdravko Marić te rada i mirovinskog sustava Marko Pavić. Predviđeni su i govori guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića te predsjednika Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga Ante Žigmana.

"Stručnjaci iz najeminentnijih financijskih institucija kao što su BlackRock, Goldman Sachs i Citibank govorit će o stanju financijskih tržišta i predviđanjima za nadolazeće razdoblje, na okruglim stolovima diskutirat će se o domaćem tržištu kapitala, mirovinskoj reformi, a dotaknut ćemo se i korporativnog upravljanja i budućnosti mirovinskog sustava u globalu", najavili su sa Zagrebačke burze.

Komentirajte prvi

New Report

Close