Stabilizacija prinosa na američke državne obveznice ojačala tečaj dolara

Autor: Poslovni dnevnik , 13. siječanj 2021. u 22:00
Prinosi na referentni 10-godišnji američki dug pali su u srijedu ispod najviših razina u 10 mjeseci/REUTERS

Prinosi na referentni 10-godišnji američki dug pali su u srijedu ispod najviših razina u 10 mjeseci.

Dolar je u srijedu nadoknadio dio gubitaka od dana ranije prema najvažnijim svjetskim valutama na međunarodnim tržištima zahvaljujući stabilizaciji prinosa na američke obveznice.

Dolarov indeks, koji pokazuje vrijednost američke prema drugih šest najvažnijih svjetskih valuta, oko podneva je bio u plusu 0,15 posto u odnosu na prethodno zatvaranje, na 90,23 boda, nakon što je u utorak oslabio oko 0,5 posto.

Drži se tako i dalje blizu najniže razine u gotovo tri godine od 89,206 bodova, na koju je skliznuo u prošlotjednom trgovanju.

89,206

bodova najniža je razina dolarova indeksa u gotovo tri godine na koju je skliznuo prošli tjedan

Prinosi na referentni 10-godišnji američki dug pali su u srijedu ispod najviših razina u 10 mjeseci, dosegnutih u utorak, pritisnuti snažnom potražnjom na prekonoćnoj aukciji.

Većinu gubitka ubrzo su ipak nadoknadili u kasnijem trgovanju. Investitori također pažljivo prate rasprave u vezi mogućeg ublažavanja monetarnih poticaja američke središnje banke Fed.

Najnoviji signali koji stižu od nekih dužnosnika Feda u vezi vremenskog trajanja njihove tako labave monetarne politike također su pritisnuli prinose na obveznice.

Komentirajte prvi

New Report

Close