Reosiguravateljski sektor u Hrvatskoj sve jači

Autor: Darko Bičak , 21. studeni 2016. u 22:00
Marko Štajduhar, izvršni direktor WTW-a Hrvatska

Wilis Towers Watson konzultant je u osiguranjima za gotovo 90 posto korporacija.

Nakon što su se tvrtke za upravljanje rizikom i posredovanjem u osiguranju Willis Towers i Watson spojile na globalnoj razini, došlo je i do njihova objedinjavanja u Hrvatskoj u zajednički brend Willis Towers Watson (WTW).

Naime, u našoj zemlji je Willis Towers imao svoju podružnicu i razgranatu mrežu operacija, a što će sada biti dodatno ojačano s Watsonovim korisnicima na globalnoj razini. Radi se o sektoru poslovnog savjetovanja u kojem je lider na europskom tržištu britanska tvrtka AON, javnosti poznatija po svom logu na dresu nogometaša Manchester Uniteda.

Kako je pojasnio Marko Štajduhar, glavni izvršni direktor WTW-a Hrvatska, tvrtka je na domaćem tržištu trenutno najviše fokusirana na posredovanja u osiguranju i reosiguranju, no u narednim godinama razvijat će i ostale segmente ponude. U Willis Towers Watsonu procjenjuju da je ovo dobar tajming za jačanje prisutnosti na hrvatskom tržištu jer promet posredništva u osiguranju i reosiguranju posljednjih godina raste, a zadnji podaci govore da je ukupan ostvaren godišnji promet oko 76 milijuna kuna. Globalno WTW zapošljava više od 39.000 ljudi u 120 država, a godišnji prihod mu je na razini 8,2 milijardi dolara. 

Komentirajte prvi

New Report

Close