Raiffeisen: Novac hrvatskih klijenata je siguran

Autor: Poslovni dnevnik , 03. ožujak 2022. u 22:00
Sve usluge, proizvodi, domaća i međunarodna plaćanja, izuzev onih obuhvaćenih sankcijama, dostupni su klijentima/MATIJA HABLJAK/PIXSELL

RBA u Hrvatskoj jedna je od 13 banaka austrijske Raiffeisen Bank International Grupe (RBI) koje posluju na tržištima srednje i istočne Europe.

Iz Raiffeisenbank Austria (RBA) u četvrtak su istaknuli da nisu izravno izloženi niti imaju poslovanje usmjereno na tržišta Rusije i Ukrajine te su poručili da su novac i imovina njihovih klijenata u Hrvatskoj sigurni.

Vezano uz Raiffeisen Bank International (RBI) i njezine izloženosti na ruskom i ukrajinskom tržištu te povezanosti s njihovom lokalnom RBA bankom u Hrvatskoj, iz RBA su istaknuli da su “sve usluge RBA banke, svi proizvodi, sva domaća i međunarodna plaćanja, izuzev onih obuhvaćenih sankcijama, dostupna njihovim klijentima”. Također, navode da je gotovina dostupna i bit će dostupna u iznosima koje klijenti zatraže.

Predsjednica Uprave Liana Keserić je kazala kako se gotovo cjelokupno poslovanje, točnije 97 posto, odnosi na poslove u Hrvatskoj i EU. Uz to, imaju visoku likvidnost i kapitaliziranost s postotkom adekvatnosti kapitala od 23 posto.

RBA u Hrvatskoj jedna je od 13 banaka austrijske Raiffeisen Bank International Grupe (RBI) koje posluju na tržištima srednje i istočne Europe, navode u priopćenju te dodaju kako su na temelju iskustava iz proteklih godina razvili dokazani pristup koji štiti njihove klijente. On se, kako objašnjavaju, sastoji od konzervativnog upravljanja poslovnim aktivnostima.

Komentirajte prvi

New Report

Close