“Pripazite na FXLider, nemaju našu dozvolu”

Autor: Tin Bašić , 13. listopad 2013. u 22:01
Hanfa ne nadzire zakonitost poslovanja takvih društava/FOTOLIA

FXLider neovlašteno i bez dozvole Hanfe nudi mogućnost trgovanja financijskim instrumentima poput CFD-ova.

Upozoravaju se svi ulagači da paze prilikom suradnje s tvrtkom FXLider.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u petak je na svojim internetskim stranicama objavila upozorenje kojim svim investitorima na području Hrvatske skreće pozornost na aktinosti tvrtke Lionsman Capital Markets sa sjedištem u Cipru, a koje posluje u Hrvatskoj preko društva FXLider. "Lionsman Capital Markets Ltd je društvo koje pod nazivom FXLider na internetskoj stranici i kontakt uredom u Zagrebu neovlašteno i bez dozvole Hanfe nudi ulagateljima mogućnost trgovanja financijskim instrumentima poput CFD-ova (financijski ugovori za razlike)", stoji u upozorenju Hanfe.

Regulator tržišta kapitala upozorava ulagatelje da navedeno društvo nema odobrenje Hanfe za pružanje navedenih aktivnosti u Hrvatskoj sukladno Zakonu o tržištu kapitala. Ističu da do dana objave upozorenja, nisu zaprimili zahtjev društva za osnivanje podružnice, niti su zaprimili notifikaciju od nadležnog tijela države članice sjedišta društva o namjeri izravnog pružanja investicijskih usluga u Hrvatskoj."Pozivamo ulagatelje na najveći mogući oprez prilikom razmatranja donošenja odluke o prihvaćanju ponuda društva Lionsman Capital Markets (Cyprus) Ltd, s obzirom da Hanfa ne nadzire zakonitost poslovanja takvih društava niti može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja", stoji u upozorenju regulatora.

Prema podacima sa spomenute internetske stranice, FXLider nudi trgovanje valutama (Forex),zlatom, sirovom naftom, robama, burzovnim indeksima (odnosno kako na njihovim stranicama piše "Burzanski Indeksi) i spomenutim CFD-ovima. Podaci na toj internetskoj stranici djelomično su napisani i na engleskom jeziku. Stoji kako imaju licencu ciparskog regulatora tržišta, no tu licencu imaju sve takve kompanije koje su pobjegle iz regulirane Europske unije da bi mogli nuditi usluge trgovanja svjetskim valutama. 

Edit:

Konstantno prateći Europske standarde i propise uz poštovanje strogih Europski regulacija, FXlider, kao eksluzivni partner Fortrade Limited-a, autoriziranog i licenciranog od strane FCA u Ujedinjenom Kraljevstvu pod licencom broj 609970, je dobio passport za Hrvatsku.

Na osnovu ovog passport-a, Hanfa je i službeno uvrstila Fortrade u spisak brokera kojima je omogućeno neometano pružanje usluga u području tržišta kapitala na teritoriji Hrvatske i čije je poslovanje apsolutno u skladu sa Hrvatskim i Europskim zakonima (pod rednim brojem 150 u dokumentu koji možete preuzeti sa web sajta Hanfe).

Pored toga, Hanfa je sa svoje web stranice uklonila upozorenje koje se odnosilo na FXLider, a koje je u prošlosti objavila.

Time je i Hanfa ukazala da je trgovanje preko FXLider-a 100% sigurno i legalno za sve građane Hrvatske uz svu moguću zaštitu regulatornog sustava.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Poštovani!
Takođe sam zainteresiran za ulaganje putem FXLider-a, no informacije koje su dostupne dosta su šture. Molim Vas ako možete provjeriti i približiti nas FXLider-u?

Unaprijed hvala!

Molio bih da još proučite i provjerite FXLider zbog toga što postoji mnogo nas koji bi željeli trgovati preko takve stranice a nismo sigurni dali je u pitanju nekakva prijevara zbog toga što konstantno zovu na mobitel i traže kopiju osobne te uplatu od 100€. Provjerite preko koje stranice vrše trgovanje i dali u svakom polju imaju licence.
Hvala vam
Vaš vjerni čitatelj 🙂

New Report

Close