Primo Real Estate povećava kapital i daje dividendu

Autor: Tomislav Pili , 26. lipanj 2022. u 09:05
Kristijan Buk, predsjednik Uprave AZ mirovinskog društva u čijem je vlasništvu Primo Real Estate/D. Višnjić/PIXSELL

Izdanje dionica smatrat će se uspješnim ako se upišu sve dionice.

Primo Real Estate, tvrtka za upravljanje komercijalnim nekretninama u vlasništvu AZ mirovinskih fondova, objavila je poziv za skupštinu dioničara koja će se održati 30. lipnja, a na kojoj će se odlučivati o dokapitalizaciji te isplati dividende.

Što se tiče povećanja temeljnog kapitala, on će se sa trenutnog iznosa od 161,3 milijuna kuna povećati za 180,14 milijuna kuna izdavanjem novih 900.715 dionica. Nakon dokapitalizacije, temeljni kapital iznosit će 341,4 milijuna kuna. Cijena novoizdanih dionica iznosit će 220 kuna.

“Povećanje temeljnog kapitala provodi se direktnom – privatnom ponudom dionica potencijalnim ulagateljima, uplatom u novcu, uz isključenje prava prvenstva postojećih dioničara”, stoji u pozivu na skupštinu.

Izdanje dionica smatrat će se uspješnim ako se upišu sve dionice. Osim dokapitalizacije, odobrenje na skupštini tražit će se i za odluku o raspodjeli lanjske dobiti od 7,9 milijuna kuna. Uprava kompanije predlaže da se za dividendu izdvoji 7,5 milijuna kuna iz lanjske dobiti te više od 360.000 kuna iz zadržane dobiti za 2020. godinu.

Tako će se ukupno isplatiti 7,87 milijuna kuna, odnosno 9,76 kuna po dionici. Dividenda će se isplatiti u roku od 10 dana od donošenja odluke.

Komentirajte prvi

New Report

Close