Prihvat PBZ-ovih kartica prodan NETS-u

Autor: Poslovni dnevnik , 19. lipanj 2022. u 22:00
Vrijednost transakcije prodaje poslovnog segmenta prihvata kartica PBZ Carda iznosi 180 milijuna eura/I. Šoban/PIXSELL

Društvo NETS CEE dio je Nexi Grupe, vodećeg europskog prihvatitelja i procesora kartičnog poslovanja te investitora u tehnologiju i inovacije.

Privredna banka Zagreb (PBZ) u petak je priopćila da je PBZ Card objavio uvođenje novog modela strateškog partnerstva s društvom NETS CEE u području prihvata platnih kartica na prodajnim mjestima, a vrijednost transakcije prodaje poslovnog segmenta prihvata kartica PBZ Carda iznosi 180 milijuna eura.

“Ovim strateškim partnerstvom poslovanje prihvata kartica PBZ Carda prenijet će se na NETS CEE, a PBZ Card će i nadalje nastaviti obavljati poslove ugovaranja i razvoja prihvatne mreže kartica na hrvatskome tržištu u ime i za račun društva NETS CEE”, navodi se u priopćenju.

Društvo NETS CEE dio je Nexi Grupe, vodećeg europskog prihvatitelja i procesora kartičnog poslovanja te investitora u tehnologiju i inovacije, a suradnja s PBZ Cardom, koja je u vlasništvu PBZ-a, nastavak je već uspješno provedenog strateškog partnerstva između matične banke PBZ-a Intese Sanpaolo i Nexi u Italiji, objašnjava se u priopćenju.

Zajednički pristup prodajnim mjestima (trgovcima) društva NETS CEE, dio Nexi Grupe, i PBZ Carda, vodeće kartične tvrtke u Hrvatskoj, donijet će niz pogodnosti poput novih, inovativnih usluga i tehnologija plaćanja, ističu iz PBZ-a.

Naglašavaju i da će navedeni novi poslovni model biti proveden uz osiguravanje kontinuiteta u pružanju usluga prihvata kartica na prodajnim mjestima ugovornih partnera/trgovaca, bez potrebe za dodatnim tehnološkim prilagodbama.

Završetak te transakcije i uspostava novog poslovnog modela prihvata kartica očekuje se do kraja ove godine, navodi se u priopćenju,uz napomenu da ona podliježe “stjecanju potrebnih ovlaštenja nadležnih tijela”.

Komentirajte prvi

New Report

Close