Prihodi i dobit American Expressa snažno porasli

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. listopad 2018. u 09:57
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Rast zaposlenosti i plaća te snažno gospodarstvo potaknuli su potrošnju američkih kupaca, na što ukazuje i podatak da je njihovo povjerenje prošlog mjeseca dosegnulo najvišu razinu u zadnjih 18 godina.

American Express ostvario je u trećem tromjesečju prihode od 10,4 milijarde dolara, 9,2 posto veće nego u istom lanjskom razdoblju, a snažno je porasla i dobit te kartičarske kuće jer je snažan rast američkog gospodarstva potaknuo potrošnju putem kreditnih kartica.

Prema u četvrtak objavljenom poslovnom izvješću, neto dobit AmExa u trećem je tromjesečju dosegnula 1,65 milijardi dolara, dok je u istom lanjskom razdoblju iznosila 1,36 milijardi dolara.

Ta kartičarska kuća izvijestila je da je potrošnja korisnika kartica u proteklom tromjesečju u SAD-u porasla za 10,3 posto, a na inozemnim tržištima za 5 posto.

Rast zaposlenosti i plaća te snažno gospodarstvo potaknuli su potrošnju američkih kupaca, na što ukazuje i podatak da je njihovo povjerenje prošlog mjeseca dosegnulo najvišu razinu u zadnjih 18 godina.

Kartičarske kuće, poput AmExa i Vise, dobivaju proviziju od trgovca svaki put kada potrošač uporabi karticu koju su one izdale. Također, ostvaruju prihode od kamata koje potrošač plaća zbog zakašnjelog plaćanja

Komentirajte prvi

New Report

Close