Premašili dvije milijarde kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 21. siječanj 2018. u 22:00
Josip Glavaš, predsjednik Uprave Erste Asset Managementa/Goran Kovačić/PIXSELL

Ersteov obveznički investicijski fond i dalje najveći.

Obveznički UCITS investicijski fond Erste Adriatic Bond premašio je iznos od dvije milijarde kuna imovine, čime je dodatno učvrstio poziciju najvećeg fonda u Republici Hrvatskoj, priopćili su iz Erste Asset Managementa (EAM) u petak.

Imovina fonda je 17. siječnja iznosila 2.010.286.986,62 kuna, dok je ostvareni prinos od početka godine do 17. siječnja iznosio 0,65 posto. "Od svog osnutka Erste Adriatic Bond privukao je velik broj klijenata, prvenstveno fizičkih osoba, ali također i domaće i inozemne institucionalne ulagače", naglasio je Josip Glavaš, predsjednik EAM-a. Dodao je kako je iznimno zadovoljan dosadašnjim ostvarenim rezultatima, kako zbog rasta imovine, tako i zbog ostvarenih prinosa.

"Na ovaj način dodatno smo potvrdili poziciju EAM-a kao jednog od vodećih društava za upravljanje investicijskim fondovima u našoj zemlji, ali i cijeloj jugoistočnoj Europi", kazao je Glavaš. Erste Adriatic Bond namijenjen je konzervativnijim ulagačima, fizičkim i pravnim osobama kojima je cilj ostvariti odgovarajući prinos ulaganjem sredstava na preporučeno razdoblje od barem dvije godine, uz umjerenu razinu rizika.

Fond pretežno ulaže u dužničke vrijednosne papire i instrumente tržišta novca na području Republike Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Rumunjske, Mađarske i Bugarske. Ukupna imovina pod upravljanjem Erste Asset Managementa u Republici Hrvatskoj, uključujući uslugu upravljanja privatnim portfeljima, iznosi više od 5,16 milijardi kuna, od čega je 4,30 milijarde kuna u UCITS fondovima, 244 milijuna kuna u alternativnim fondovima te 619 milijuna kuna u individualnim portfeljima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close