PBZ uveo novi način plaćanja: Posebno će se svidjeti malim trgovcima i obrtnicima

Autor: Josipa Ban , 28. ožujak 2023. u 07:00

Aplikacija je trenutno dostupna bez plaćanja naknade, a trgovci za njezino korištenje moraju imati mobitel ili tablet koji radi na minimalno Android 10.0 operativnom sustavu s NFC antenom.

PBZ Card, u suradnji s Nexi Croatia, malim je trgovcima omogućio uvođenje usluge plaćanja mobitelom ili tabletom, a taj novi oblik plaćanja omogućuje PBZ Card SoftPOS aplikacija. Kako je objasnio Ivan Ivičić, zamjenik predsjednika Uprave PBZ Carda, aplikacija trgovcu omogućuje plaćanje koje nije vezano uz blagajnu.

“Prvenstveno je namijenjena manjim trgovcima ili obrtnicima koji su ili zbog malog broja transakcija ili zbog specifičnosti svoga posla, primjerice mobilnosti, ranije primali isključivo gotovinu, a ovom aplikacijom dobit će mogućnost bezgotovinskih plaćanja uz najveću moguću sigurnost i jednostavnost. Aplikaciju može koristiti širok raspon različitih trgovaca, od onih koji su vezani uz određeni fizički prostor do onih mobilnih, a koji će mobilni uređaj kojem komuniciraju sada moći iskoristiti i za jednostavno plaćanje”, objašnjava.

Plaćanje funkcionira tako da kupac svoju platnu karticu, mobitel ili sat prisloni na mobilni uređaj trgovca koji koristi aplikaciju. Računi se više ne ispisuju već se šalju mailom, QR kodom, WhatsAppom, Viberom ili SMS-om što čuva okoliš. Usluga je rezultat strateške suradnje PBZ Carda i Nexi Croatia, članice Nexi grupe, vodeće europske PayTech kompanije. “Rješenje predstavlja veliki iskorak približavajući digitalna plaćanja velikom broju malih i mikro trgovaca”, ističe Rozana Grgorinić, direktorica rješenja za trgovce u Nexi Croatia. Aplikacija je trenutno dostupna bez plaćanja naknade, a trgovci za njezino korištenje moraju imati mobitel ili tablet koji radi na minimalno Android 10.0 operativnom sustavu s NFC antenom.

Komentirajte prvi

New Report

Close