Ovo su automobilske marke koje u svojoj ponudi nemaju SUV modele

Autor: Poslovni.hr , 12. lipanj 2022. u 11:28
Foto: pixabay

Ponuda je najgušća u kompaktnom segmentu, gdje su crossoveri u potpunosti izbacili monovolumene, a dobrano ugroženi su i karavani, pa čak i klasične trovolumenske forme.

Još otkako su Cherokee, RAV4 i ostatak ekipe zarazili tržište idejom povišenog terenskog vozila koje i nije za teren, tržište su preplavili u svim veličinama i oblicima, od urbanih crossovera, pa sve do atraktivnih bezvremenskih grdosija svojstava vrlo bliskih klasičnom terencu.

Ponuda je najgušća u kompaktnom segmentu, gdje su crossoveri u potpunosti izbacili monovolumene, a dobrano ugroženi su i karavani, pa čak i klasične trovolumenske forme. Situacija na tržištu je takva da su povišena SUV vozila preuzela primat u svim segmentima. Upravo takvi, teški, veliki i, ruku na srce, rastrošniji modeli aktualni su trend baš u vrijeme kad su svima puna usta ekologije i tzv. pristupa održivog razvoja., piše Index.

Tko je još ostao?

Vjerovali ili ne, marke koje trenutno nemaju SUV model možete nabrojati na prste jedne ruke ako govorimo o mainstream ponudi, odnosno na dvije ruke ako ubrojimo automobilsku egzotiku. Motor1 ih je izbrojao ukupno 11, a ako pogledamo one u Europi, ponuda pada na jednoznamenkast broj.

Aktualna situacija je sljedeća. SUV u svojoj gami nemaju Abarth, Alpine, Bugatti, Chrysler, Ferrari, Lancia, Lucid, McLaren, Pagani, Polestar, Ram.

Vratimo li se popisu, posebno se izdvajaju Abarth i Lancia. Međutim, i ove dvije marke će uskoro imati povišeni model u ponudi. Isto vrijedi i za ekskluzivni Ferrari koji je već najavio Purosangue, a po svemu sudeći, nešto slično ponudit će i Bugatti. Jedina marka na izdvojenom popisu koja se usprkos dokazanom profitu koji SUV segment donosi zavjetovala da neće ući u SUV vode je McLaren.

Komentirajte prvi

New Report

Close