OTP banka pokreće 3. po redu izdanje međunarodnog startup partnerstva OTP Startup Partner Program

Autor: Ana Blašković , 15. listopad 2019. u 10:56
Arhivska fotografija: Pixsell

Cilj inicijative je pomoći transformirati što veći broj startupa u dugoročne partnere nakon tromjesečnog pilot razdoblja pa će se program nastaviti šestomjesečnim razdobljem “rollouta” u kojem će poduzetnici imati daljnju podršku.

OTP banka pokreće 3. po redu izdanje međunarodnog startup partnerstva OTP Startup Partner Program. Namijenjen je startupima u kasnijim fazama razvoja s provjerenim i spremnim proizvodima koji svoje prijave mogu predati od do 22. studenog.

Treća tranša programa poduzetnicima širi mogućnosti poslovnog razvoja jer se inicijativa proširila na razinu OTP grupe i po prvi puta se pet članica OTP-a pridružuje mađarskoj središnjici. 

Starupi i scaleupi u kasnijim fazama razvoja mogu se prijaviti na natječaj za program koji počinje na proljeće 2020., a prihvaćeni startupi imat će priliku provesti svoje pilot projekte u suradnji s OTP-om te kasnije postati dugoročni partneri banke. Tijekom trajanja programa sudionici će dobiti podršku rukovoditelja banaka, iskusnih mentora i stručnih partnera, objavila je banka.

Cilj inicijative je pomoći transformirati što veći broj startupa u dugoročne partnere nakon tromjesečnog pilot razdoblja pa će se program nastaviti šestomjesečnim razdobljem “rollouta” u kojem će poduzetnici imati daljnju podršku. Ta će faza biti dostupna onima s najboljim rezultatima.  
 
Startupi se mogu prijaviti u 5+1 kategorija: Napredni alati za podatke i analitiku, Korisničko iskustvo i usluge korisnicima, Unutarnja učinkovitost, Proizvodne inovacije, SME bankarstvo, Inovativna i disruptivna rješenja koja ne spadaju u gore navedene kategorije, ali su povezana s bankarskim sektorom.

Prijave će se razmatrati u selekcijskom procesu u tri koraka. Nakon dovršetka online prijave, odabrani će kandidati biti pozvani na online intervju s predstavnicima relevantnih poslovnih jedinica OTP-a. Na kraju će najperspektivniji natjecatelji imati priliku upoznati donositelje odluka OTP grupe u Budimpešti tijekom dvodnevnog Selekcijskog kampa u siječnju 2020. Tromjesečno razdoblje pilot programa i mentorstva trajat će od ranog ožujka do kraja svibnja 2020. tijekom kojeg će suradnja uglavnom biti online. Predstavnici suradničkih tvrtki bit će pozvani u Mađarsku ili u urede drugih članica OTP grupe svakoga mjeseca kako bi se pregledao napredak pilot projekta te kako bi sudjelovali  na radionicama i mentorskim sastancima.
 
Naposljetku, na Demo danu krajem svibnja rezultate pilot projekata startupi će predstaviti menadžmentu banke i predstavnicima brojnih vodećih korporativnih partnera i investitora nakon čega najuspješniji mogu nastaviti suradnju s OTP-om u fazi „rollouta“.

Komentirajte prvi

New Report

Close