Odaslane sve obavijesti o povrtau duga

Autor: Poslovni.hr , 07. prosinac 2005. u 01:00

Predsjednik Uprave HPB-Investa Dominik Lice potvrdio je jučer da su iz Hrvatske pošte odaslane sve obavijesti o povratu duga umirovljenicima na njihove kućne adrese koje bi trebale biti isporučene do ponedjeljka, 12. prosinca, kada ističe zakonski rok za slanje obavijesti. Lice ističe da svi umirovljenici koji imaju primjedbe na odštetne iznose mogu u roku osam dana od primitka obavijesti podnijeti prigovore Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje (HZMO) tako da popune za to predviđeni obrazac u područnom uredu HZMO-a.Uslijed velikog broja poziva umirovljenika na besplatne telefone radi dodatnih informacija dolazi do velikog opterećenja i zagušenja telefonskih linija.
U Odjelu za odnose s javnošću HZMO-a to objašnjavaju time što su na početku slane obavijesti umirovljenicima koji nemaju pravo na odštetu jer im je dug vraćen preko višegodišnje naknade od 100 kuna i šest posto ili izvanrednim povećanjem mirovina.
Ti se umirovljenici interesiraju zbog čega su odbijeni i provjeravaju nije li riječ o pogrešnom izračunu.
U HZMO-u su zbog opterećenja otvorili dodatne linije na besplatnom telefonu 0800 63-63-63 te Call centru 01/4891-666, upiti se preusmjeravaju i sa centrale HZMO-a, a informacije se mogu dobiti u vremenu od osam do 16 sati.
HZMO također podsjeća da su u svim njegovim područnim ispostavama otvoreni posebni šalteri za informacije o povratu duga, a u Zagrebu u područnim uredima u Tvrtkovoj i Žajinoj ulici.
Velika navala je i na besplatni telefon HPB-Investa 0800 8005, na kojemu je otvoreno 30 linija.
(H)

Komentirajte prvi

New Report

Close