Novi obveznički fond Erste Asset Managementa

Autor: Poslovni dnevnik , 11. listopad 2023. u 17:00
Predsjednik Uprave Erste Asset Managementa Josip Glavaš/G. Kovačić/PIXSELL

Upisno razdoblje trajat će do 7. studenog nakon čega fond započinje s radom.

U ponedjeljak je započelo upisno razdoblje za novi investicijski fond Erste Asset Managementa, Erste Horizont 2026 IV., objavila je Erste banka. Fond se osniva na razdoblje od dvije godine i šest mjeseci, a imovinu će ulagati u državne obveznice zemalja Europske unije i euro područja i držati do dospijeća 21. svibnja 2026.

Upisno razdoblje trajat će do 7. studenog nakon čega fond započinje s radom. Nakon završetka upisnog razdoblja, prikupljena sredstva investirat će se u odabrane državne obveznice te će se “utvrditi stvarna zarada” koja bi se potencijalno ostvarila u investiranom razdoblju, a investicijska strategija neće se mijenjati tijekom trajanja ulaganja.

Iz Erstea ističu da je to šesti fond u nizu fondova s dospijećem, a prvi je osnovan u ožujku ove godine, a ukupno je u toj vrsti fondova upisano više od 50 milijuna eura. Fond je namijenjen ulagačima koji žele očuvati vrijednost svog novca kroz razdoblje od dvije godine i šest mjeseci te ostvariti ciljanu zaradu od minimalno dva posto godišnje, ukupno oko 5,2 posto, kažu.

Ulazna naknada i ulaganje se ne naplaćuju, dok izlazna naknada za cijelo vrijeme trajanja proizvoda iznosi pet posto. Minimalno ulaganje iznosi 50 eura, a osim u poslovnicama Erste banke, građani mogu u fond uložiti i preko digitalne platforme George, dok je pravnim osobama na raspolaganju mobilno i internetsko bankarstvo Erste banke.

Erste Asset Management je jedno od vodećih društva za upravljanje fondovima i individualnim portfeljima u srednjoj i istočnoj Europi, koje u Hrvatskoj upravlja s 13 otvorenih, jednim alternativnim investicijskim fondom te individualnim privatnim portfeljima.

Komentirajte prvi

New Report

Close