Nagradu HGK dobili fondovi ZB Investa, PBZ Investa i OTP Investa

Autor: Poslovni dnevnik , 17. lipanj 2021. u 22:00
Ozana Peršić, fond menadžerica PBZ Investa i Josip Zaher/HGK

ZB Invest nagrađen je i u kategoriji najboljeg dioničkog otvorenog investicijskog fonda gdje je pobjedu odnio fond ZB Trend.

Kao i prošle godine, godišnjom nagradom Udruženja investicijskih fondova Hrvatske gospodarske komore (HGK) za najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima ovjenčao se ZB Invest.

Preuzimajući nagradu, član Uprave ZB Investa Damir Krcivoj istaknuo je kako “svim kolegama u društvu ovo priznanje znači puno, pogotovo u godini bez presedana”, priopćili su iz HGK.

ZB Invest nagrađen je i u kategoriji najboljeg dioničkog otvorenog investicijskog fonda gdje je pobjedu odnio fond ZB Trend. Fond ZB Bond 2024 USD najbolji je u kategoriji posebnog otvorenog investicijskog fonda.

Nagrada za najbolji obveznički fond dobio je PBZ D-START, a fond menadžerica Ozana Peršić iz PBZ Investa je kazala kako je sretna što je to priznanje dobio fond koji od svog pokretanja 2005. svake godine bilježi pozitivan prinos uz niske oscilacije cijene udjela. OTP Uravnoteženi fond nagrađen je kao najbolji mješoviti fond u 2020. godini.

“Dodatno sam sretan zbog činjenice da je nagrada osvojena u vrlo teškoj godini za asset managere te u kategoriji fondova u kojoj se odluka o ulaganjima u pojedinačne klase imovine vrlo zorno pokazuje u rezultatima koje postižu takvi fondovi”, rekao je Darko Brborović, predsjednik Uprave OTP Investa, primajući nagradu.

Potpredsjednik HGK za trgovinu i financijske institucije Josip Zaher istzaknuo je da je ukupna imovina otvorenih investicijskih fondova (UCITS fondova) na kraju travnja iznosila 19,7 milijardi kuna i u odnosu na lanjski travanj porasla je za 24 posto.

Nakon značajnijeg pada imovine u ožujku 2020., već u travnju je zabilježen blagi porast imovine koji je nastavljen sve do danas”, kazao je Zaher.

Komentirajte prvi

New Report

Close