Na prilično nevjerojatan način dokopao se brojeva više od 1300 bankovnih kartica

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2019. u 09:17
Foto: Getty Images

Posebno je zanimljiv način na koji se dokopao informacija o tim karticama.

Brojni su način na koje se hakeri i kibernetički kriminalci mogu dokopati informacija o bankovnim karticama i korisnicima isprazniti račune. Moramo paziti na malware koji prijeti sa svih strana, treba biti oprezan s phishing mailovima i porukama, paziti na kojim stranicama upisujemo brojeve kartica i slično, no koju god metodu koristili za zaštitu naših računa na internetu, ona ne bi pomogla u slučaju jednog japanskog "majstora" koji se na prilično nevjerojatan način dokopao brojeva više od 1300 bankovnih kartica, prenosi Zimo.

Posebno je zanimljiv način na koji se dokopao informacija o tim karticama – zahvaljujući fotografskom pamćenju on je zapamtio brojeve kartica, datum isteka kartica i sigurnosni kod sa stražnje strane kartica osoba koje su kupovale u njegovoj trgovini i naknadno bi ih zapisao u bilježnicu. Problemi su nastali kada je, koristeći te informacije, kupio 2 torbe u vrijednosti 2600 dolara, a kao adresu dostave naveo je svoju kućnu adresu te je zahvaljujući tim podatku lako pronađen.

Za takav neuobičajen tip prijevara za kakav još nismo čuli te je jedino što može pomoći je da na kartici prekrijete i sakrijete informacije poput sigurnosnog koda, piše Zimo.

Komentirajte prvi

New Report

Close