Njemačka internetska banka povećala svoju vrijednost na 3,5 milijardi dolara

Autor: Tomislav Pili , 20. srpanj 2019. u 08:07
Foto: Getty Images

Svježi kapital njemačka online banka iskoristit će za nova zapošljavanja i ubrzanje globalnog širenja.

Najvredniji europski fintech – njemačka internetska banka N26 – u četvrtak je postao još malo vredniji.

Kompanija je objavila kako su postojeći dioničari dokapitalizirali s dodatnih 170 milijuna dolara čime je N26 dosegao vrijednost od 3,5 milijarde dolara.

Među investitorima se nalazi tvrtka Valar Ventures iza koje stoji suosnivač PayPala Peter Thiel, zatim kineski internetski div Tencent te singapurski državni investicijski fond GIC.

Izvršni direktor Valentin Stalf kazao je CNBC-u kako je naizgled zavidno vrednovanje "fer određeno i ustvari nisko" za kompaniju iz takve branše. "Mislim da kompanija ima mogućnost vrijediti znatno više u budućnosti", izjavio je Stalf.

Svježi kapital N26 će iskoristiti za nova zapošljavanja i ubrzanje strategije globalnog širenja. N26 trenutno zapošljava 1300 ljudi, a nedavno su počeli poslovati u SAD-u.

Za iduću godinu pripremaju ulazak u Brazil koji Stalf opisuje kao jedno od "najatraktivnijih i najkaotičnijih bankarskih tržišta na svijetu".

Do sada su investitori u N26 uložili više od 670 milijuna dolara. Prema podacima CB Insightsa, investitori u rizični kapital uložili su u europske fintechove 1,7 milijardi dolara, samo u prvom tromjesečju ove godine.    

Komentari (1)
Pogledajte sve

“Povečala”?????????

New Report

Close