Mastercard otvara Revolutu vrata američkog tržišta

Autor: Tomislav Pili , 22. listopad 2019. u 22:00
Banka najavila besplatne tekuće račune/REUTERS

Revolut je proglašen najbrže rastućom bankom u Europi udvostručivši broj klijenata na šest milijuna.

Britanska digitalna banka Revolut do kraja ove godine počet će u SAD-u izdavati svoje kreditne kartice u partnerstvu s Mastercardom, objavile su u utorak te dvije kompanije.

Najava je uslijedila desetak dana nakon što je Revolut izabrao Visu kao partnera u globalnoj ekspanziji. Revolut je jedan od najbrže rastućih fintecha, a ulaskom na američko tržište pokušava uzeti dio kolača etabliranim bankama u poslovanju sa stanovništvom.

"Osigurat ćemo da su naši proizvodi bolja vrijednost za klijente. Većina američkih banaka naplaćuje 10 dolara mjesečno za vođenje tekućeg računa i 10 do 15 dolara za transfere, a mi će obje usluge nuditi besplatno", kazao je Reutersu osnivač tvrtke Nikolay Storonsky. Najava suradnje s Mastercardom znači da će dvije kompanije surađivati na najmanje 50 posto postojećih i budućih kartica koje će Revolut izdati u Europi", dodaje se u priopćenju.

 

15 milijuna

klijenata mogli bi imati Revolut i N26 do kraja iduće godine

Ovaj sporazum znači da će Revolutove kartice biti prihvaćene kod trgovaca u 210 država gdje Mastercard posluje. Vijest o širenju na američko tržište naslanja se na vijest da je Revolut postao najbrže rastuća banka u Europi, prema izvješću LearnBondsa. Kako stoji u izvješću, kompanija je dosegla šest milijuna klijenata u 2019. godini, dva puta više nego prije godinu dana.

Velik rast bilježi i njemački N26. Taj je fintech povećao korisničku bazu za 1,5 milijuna, s lanjskih dva milijuna na 3,5 milijuna klijenata. Procjene LearnBondsa – i to konzervativne – pokazuju da bi dvije kompanije mogle do prosinca 2020. dosegnuti 15 milijuna korisnika. "Brzina kojom online banke dobivaju nove korisnike je nevjerojatna", stoji u izvješću.  

Komentirajte prvi

New Report

Close