Mađarski ‘utjerivači dugova’ preuzimaju dionice Hotela Jadran

Autor: Tomislav Pili , 07. kolovoz 2020. u 12:29
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Bohemian Financing u vlasništvu je nekoliko mađarskih i američkih vlasnika, navodi se u objavi.

Bohemian Financing, mađarska tvrtka za otkup potraživanja, s naglaskom na nenaplative kredite banaka, u obvezi je objave ponude za preuzimanje dionica Hotela Jadran iz Gradca, stoji u obavijesti na internetskim stranicama Zagrebačke burze. Obveza je nastala 4. kolovoza kada je Bohemian Financing primio potvrdu o upisu prava 100 posto vlasništva zagrebačke tvrtke za projektiranje i građenje Topaz.

Naime, Topaz drži 92.717 dionica Hotela Jadran što je 86,56 posto udjela u toj hotelijerskoj kompaniji, pa je Bohemian Financing njegovim preuzimanjem neizravno stekao i dionice te time prešao prag od 25 posto čime nastupa zakonska obveza objave ponude za preuzimanje. Kako se pojašnjava u objavi, Bohemian je do Topaza došao u postupku likvidacije vlasnika te zagrebačke tvrtke, a to je mađarska kompanija Dalmacia Holiday.

Bohemian Financing u vlasništvu je nekoliko mađarskih i američkih vlasnika, navodi se u objavi. Fokus kompanije je otkup nenaplativih kredita banaka osiguranih založnim pravima na nekretninama. Kompanija tvrdi da stabilno posluje, pa je prošle godine ostvarila prihode od 10,1 milijun eura što je 3 posto više nego godinu ranije. No, zato je dobit nakon oporezivanja znatnije potonula, sa 4,6 milijuna eura u 2018. na lanjskih 920.000 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close