M+ grupa ušla u investiciju od 8 mil. eura s Britancima

Autor: Ana Blašković , 31. srpanj 2020. u 06:13
Darko Horvat, predsjednik Uprave M+ grupe/Borna Filić/PIXSELL

Pružat će globalna rješenja za korisničko iskustvo, poput rješenja za upravljanje korisničkim iskustvom, komunikacijom s klijentima, za uvođenje „chatbotova“, …

M+ grupa objavila je na Zagrebačkoj burzi spajanje internih IT operacija s onima britanske Geomant grupe, pružatelju softvera za interakciju s klijentima i integratorom sustava prisutnom u Velikoj Britaniji, SAD-u, Mađarskoj i Rumunjskoj.

Novonastala IT divizija bit će u zajedničkom vlasništvu M+ Grupe i dioničara Geomant grupe, imat će sjedište u Hrvatskoj, a u njoj će M+ grupa imati 51 posto udjela.

Pružat će globalna rješenja za korisničko iskustvo, poput rješenja za upravljanje korisničkim iskustvom, komunikacijom s klijentima, za uvođenje „chatbotova“, robotske automatizacije, orkestracije korisničkog iskustva i drugih tehnologija u nastajanju.

„Akvizicijom procijenjene vrijednosti 8 milijuna eura M+ grupa snažno stupa na područje razvoja softvera, IT-a i BPO aplikacija.

Za investiciju u Geomant smo se odlučili temeljem njihovih mogućnosti na području softvera za korisničko iskustvo i digitalne komunikacije.

M+ grupa će nakon transakcije biti u mogućnosti ponuditi ambicioznija rješenja za sve korisnike naših usluga i postati još konkurentnija na globalnom tržištu”, rekao je predsjednik Uprave M+ grupe Darko Horvat. Procjenjuje da će kompanija ostvarivati godišnje oko 13 milijuna eura prihoda.

Komentirajte prvi

New Report

Close