Lista najjeftinijih kredita za stan

Autor: Poslovni.hr , 15. siječanj 2016. u 12:38
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Najnižu kamatu za stambene kredite u kunama odobrava Splitska banka, po 4,49 % u prvih pet godina, a poslije 4,99%.

Za ono malo kvalitetnih klijenata na tržištu kredita počela je jagma – kamate već treću godinu padaju pa se stambeni krediti odobravaju uz kamatu već od 2,99% za prvih pet godina otplate, a u gotovo svim većim bankama pale su ispod 5%. Niže su od 5% i za kunske kredite, a ne samo za eurske!

Kako piše Večernji list, najnižu kamatu za stambene kredite u kunama odobrava Splitska banka, po 4,49 % u prvih pet godina, a poslije 4,99%. Najniža im je i efektivna kamatna stopa koja obuhvaća sve troškove kredita – 4,65%. Kamatu veću od 5% za kune drže još samo Zaba i Erste banka. Za kredite u eurima nakon pet godina kamata je veća od te “granice” i u OTP-u, koji ima rekordno najnižu kamatu od 2,99% za prvih pet godina otplate, te još samo u Erste banci od većih banaka.

Novim dužnicima najzanimljivija je najava da će kamate još klizati naniže – od 26. siječnja u OTP-u, a od 1. veljače u Erste, RBA i PBZ-u, koji će ih za eurske kredite spustiti 0,22, a za kunske 0,09 postotnih bodova. Erste spušta fiksni dio kamate, u koji ulazi i njezina marža.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close