Kriptotržište u kolapsu, cijena bitcoina na najnižoj razini u 2022.

Autor: Poslovni.hr , 10. svibanj 2022. u 10:38
Foto: Unsplash

Jedna mjera tržišnog raspoloženja, ‘indeks straha i pohlepe’, sugerira da trgovci bitcoinom i ulagači trenutno doživljavaju ‘ekstreman strah’ kao rezultat pada cijena.

Bitcoin (BTC) je pao na najnižu razinu u 2022. godini, za više od 50 posto, izgubivši na vrijednosti u odnosu na najvišu cijenu svih vremena zabilježenu u studenome prošle godine, kad je dosegnuo gotovo 70 tisuća dolara.

Prema podacima stranice CoinMarketCap, kriptovaluta je u ponedjeljak ujutro pala ispod 33.000 dolara, prvi put od srpnja 2021. godine, piše tportal.

Pad cijene posljedica je šireg kolapsa tržišta kriptovaluta, iz kojeg je u posljednja četiri dana doslovno izbrisano 300 milijardi dolara vrijednosti, piše Independent.

Ethereum (ETH) prati pad bitcoina te je izgubio 13 posto od vrijednosti kojom se trgovalo prošlog tjedna, dok su neke druge vodeće kriptovalute prošle još gore.

Solana (SOL) je pala za više od 16 posto dok je Terra (LUNA) pala za više od 25 posto.

‘Ulagače u kriptoaktivu sada brine to kada će pad završiti’, rekao je Simon Peters, analitičar kriptotržišta na platformi za online trgovanje eToro.

Jedna mjera tržišnog raspoloženja, ‘indeks straha i pohlepe’, sugerira da trgovci bitcoinom i ulagači trenutno doživljavaju ‘ekstreman strah’ kao rezultat pada cijena.

Pad bitcoina, jedan od njegovih najgorih spustova u posljednjih nekoliko godina, mogao biti znak da se ušlo u fazu dugoročnog medvjeđeg tržišta, vjeruju analitičari, posebno ako se pad ne zaustavi.

Analitičari razinu od 30.000 dolara smatraju ključnom, nakon što je prethodno nekoliko puta padao i oporavljao se od te točke u 2021. godini i prije nego što je krenuo u rekordan rast.

Pad od samo 10 posto vratio bi bitcoin na tu razinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close