Krema hrvatske IT industrije uložila 225.000 eura u STEMl

Autor: Tomislav Pili , 19. prosinac 2019. u 22:00
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Lokalna zajednica snažno podržala zagrebačko-riječki startup.

Ante Mandić iz Insig2, Damir Sabol iz Photomatha, Ivan Mrvoš, osnivač Includea – najzvučnija su imena iz hrvatske tehnološke zajednice koji su odlučili uložiti u edukacijsko-tehnološki startup STEMI. Ta zagrebačko-riječka tvrtka predstavila je 28. studenog svoju kampanju na platformi Funderbeam SEE.

Cilj kampanje je prikupiti minimalno 300.000 eura koje će STEMI uložiti u rast i skaliranje svojeg novog modela poslovanja temeljenog na pretplatama za škole i pristupiti dijelu globalnog tržišta na kojem je više od 3,5 milijuna škola zainteresiranih za razvoj STEAM vještina i znanja svojih učenika. Kampanja je još u tijeku, a investitori u STEMI već su indicirali iznos od 225.000 eura, priopćeno je u četvrtak iz tvrtke Funderbeam SEE.

Osim već navedenih ulagača, u ovoj kampanji odlučili su sudjelovati Vedran Brničević iz Suprabita, Luka Abrus i Viktor Marohnić iz Fivea, Hrvoje Pušelja iz Datacipha te Tajana Barančić i Mihovil Barančić iz Astra poslovnog inženjeringa. Uložiti su odlučili i Tomislav Car iz Infinuma, Luka Sučić iz Eternityja, Davor Runje iz Airta, Božidar Pavlović iz Oradiana, Damjan Miklić iz RoMb technologiesa, Scott Coleman i Goran Deak iz TDA te Hrvoje Bujas iz Crnog Jajeta.

“Trenutno imamo preko 150 investitora iz dvadesetak zemalja, a najviše raduje podrška lokalne tech zajednice koja pokazuje kako uspjeh ne izostaje ako se držimo zajedno. Naši programi trebaju pomoć za izlazak na globalno tržište i ljudi su to prepoznali”, rekao je Marin Trošelj, predsjednik Uprave STEMI-ja.

 

300 tisuća

eura minimalni je cilj kampanje koja još traje

Ivan Mrvoš izjavio je kako je ekipu iz STEMI-ja upoznao prije koju godinu i od tada prati njihove uspjehe. “Činjenica da su se već probili na devet tržišta, među kojima je i SAD, svakako me dodatno potakla da se pridružim njihovom investicijskom ciklusu kao mali ulagač”, istaknuo je Mrvoš.

Komentirajte prvi

New Report

Close