Kineske dionice čekaju usponi i padovi u godini Svinje

Autor: Tomislav Pili , 25. siječanj 2019. u 12:58
Foto: Getty Images

U kineskom horoskopu 12 je životinjskih znakova za svaku lunarnu godinu.

U nadolazećoj godini Svinje dionice iz sastava hongkonškog burzovnog indeksa Hang Seng očekuje kolebljivo razdoblje s usponima i padovima, zaključak je najnovijeg Feng Shui indeksa investicijske kuće CLSA. Kako je CNBC-u objasnila Sally Chan, analitičarka te kompanije, sukobljavanje elemenata vode i vatre bit će često u idućoj godini zbog čega će dioničko tržište reagirati kolebljivo.

Međutim, dionice iz industrija povezanih s elementom vatre, poput internetskih i tehnoloških kompanija te telekomunikacijskih tvrtki mogu svojom izvedbom nadmašiti ukupno tržište. Unatoč očekivanoj burnoj burzovnoj godini, ulagači koji se neće povući s tržišta mogli bi imati uspjeha, ak statistika može biti pokazatelj, stoji u izvješću CLSA.

U prethodne četiri godine Svinje, odnosno od 1971. godine, Hang Seng indeks godinu je zaključio na višoj vrijednosti, a to bi se trebalo dogoditi i ovoga puta, očekuje CLSA. Podsjetimo, taj je indeks lani izgubio gotovo 14 posto vrijednosti. Međutim, za 2019. već bilježi pet posto rasta. Inače, CLSA-ov Feng Shui indeks koristi postavke kineskog horoskopa za predviđanje tržišnih okolnosti. Feng Shui – u prijevodu "vjetar" i "voda" – drevna je metoda pomoću koje Kinezi pokušavaju maksimalizirati sreću i bogatstvo temeljem analize složenog sustava različitih faktora. U kineskom horoskopu 12 je životinjskih znakova za svaku lunarnu godinu, a sada traje godina Psa. Godina Svinje nastupa 5. veljače.

Komentirajte prvi

New Report

Close