Kazahstansko ‘čudo od brokerske kuće’ nudi hrvatskim ulagačima jeftin pristup Americi

Autor: Tomislav Pili , 16. svibanj 2021. u 08:25
Timur Turlov, izvršni direktor Freedom Finance prilikom uvrštenja na Nasdaq/PD

Za tržište Hrvatske i Slovenije nadležna je podružnica Freedom Finance Europe registrirana na Cipru koja upravlja imovinom klijenata od 523 milijuna dolara.

Kazahstanska brokerska kuća Freedom Finance i njezin osnivač Timur Turlov  predstavili su se hrvatskim medijima i poručili kako ulagačima nude vrlo povoljno trgovanje dionicama u SAD-u i Europi te obilje analiza prvoklasnih kompanija.

Za tržište Hrvatske i Slovenije nadležna je podružnica Freedom Finance Europe registrirana na Cipru koja upravlja imovinom klijenata od 523 milijuna dolara.

Ciparska podružnica dio je Freedom Holdinga, kompanije s dionicama uvrštenima na američkoj tehnološkoj burzi Nasdaq i kapitalizacijom od 3 milijarde dolara.

Timur Turlov, 33-godišnji izvršni direktor, pojasnio je kako njihovu platformu koristi više od 100.000 klijenata širom svijeta, a nude povoljnu cijenu trgovanja dionicama od svega 1,2 dolara po transakciji.

Fokus Freedom Financea je omogućavanje ulagačima da sudjeluju u početnim ponudama dionica (IPO), a analize kompanija koje izlaze na burzu, ali i “blue chip” američkih tvrtki, izrađuje više od 50 analitičara. “Najveća smo neovisna analitička kuća koja prati američke dionice”, tvrdi Turlov.

Kuriozitet je da ulagači koji žele kupiti više dionica u nekom IPO-a prije toga kupuju dionice Freedom Financea. Turlov je kazao kako kupnja dionica njegove brokerske kuće nije obvezna.

Komentirajte prvi

New Report

Close