Kao četvrta banka sad mogu u nove iskorake

Autor: Sergej Novosel Vučković , 04. prosinac 2018. u 22:00
Predsjednik Uprave Balázs Békeffy

Završen proces pripajanja Splitske banke.

Nakon integracije OTP i Splitske banke postajemo četvrta banka u Hrvatskoj i bit ćemo spremni za nove iskorake na tržištu s ambicioznim razvojnim planovima", kazao je nedavno za Poslovni dnevnik Balázs Békeffy, predsjednik Uprave banke koja će sad, nakon konačnog dovršetka pripajanja Splitske banke OTP banci, poslovati kao OTP  banka Hrvatska.

Pripajanje Splitske OTP-u počelo je lanjskog svibnja nakon što je OTP postao njen potpuni vlasnik.

Sjedište će biti u Splitu, a središnje funkcije će se, kako navode iz banke, obavljati i u Zadru i Zagrebu, te poslovnim centrima u Dubrovniku, Osijeku, Puli i Varaždinu. OTP banka Hrvatska sada zauzima 11% tržišta, ima 147 poslovnica i više od 500 bankomata u svim regijama Hrvatske. 

 

11 posto

tržišnog udjela sada drži OTP banka Hrvatska, sa sjedištem u Splitu

"Naši klijenti mogu očekivati višestruke koristi od nastupa jačeg i dinamičnog tržišnog igrača, s najboljim karakteristikama obiju banaka i bogatim portfeljem proizvoda te velikim potencijalom razvoja. OTP banka Hrvatska ostat će partner svim svojim tradicionalnim lokalnim zajednicama, sudjelujući u potpunosti u financiranju projekata jedinica lokalne samouprave i regionalne uprave, kao i ulaganjima u društveni, obrazovni, kulturni i sportski razvoj", poručio je Békeffy.

Uz njega su u Upravi i Zvonimir Akrap, Slaven Celić, Zorislav Vidović, Nera Šunjić i Bruno Biuk. U OTP grupi u Hrvatskoj uz banku posluju i OTP Leasing, OTP Invest, OTP Osiguranje, OTP Nekretnine, OTP Savjetovanje i SB Zgrada.

Komentirajte prvi

New Report

Close