Još novca za zgrade javnog sektora

Autor: Poslovni dnevnik , 19. siječanj 2020. u 21:59
Cilj je godišnje uštedjeti najmanje 50% energije

HBOR je osigurao dodatnih 212,8 mil. kuna ESIF-ovih kredita za energetsku učinkovitost javnih objekata, prvih 190 milijuna iskorišteno vrlo brzo.

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) osigurala je dodatnih 212,8 milijuna kuna za financijski instrument ESIF krediti za energetsku učinkovitost u zgradama javnog sektora, čime je javnom sektoru ukupno na raspolaganju više od 400 milijuna kuna vrlo povoljnih sredstava, izvijestio je HBOR.

Zbog velike potražnje i interesa, prvotnih 190 milijuna brzo je u cijelosti iskorišteno. Sredstva ovog instrumenta namijenjena su ulaganjima koja će rezultirati smanjenjem potrošnje energije od najmanje 50% na godišnjoj razini. Odobravaju se po kamatnim stopama 0,1, 0,25 ili 0,5% godišnje, ovisno o stupnju razvijenosti područja na kojem se projekt provodi, te bez naplate bankarskih naknada.

Korisnici mogu biti subjekti javnog sektora kojima je prije podnošenja zahtjeva za kredit Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja izdalo Odluku o financiranju projekta bespovratnim sredstvima.

Komentirajte prvi

New Report

Close