Investitori daju ponude za Jadransku banku

Autor: Jadranka Dozan , 09. svibanj 2017. u 08:06
Zanimanje za kupnju pokazali domaći i ino ulagači/H. Jelavić/PIXSELL

Četiri potencijalna kupca dubinski su snimala banku, danas izlaze s cijenama.

Jadranska banka, prva (i zasad jedina) banka koja je prošla postupak sanacije prema novim zakonskim propisima, uskoro bi trebala dobiti nove vlasnike.

Dubinsko snimanje putem virtualne sobe podataka obavila su četiri zainteresirana investitora, a danas će se pokazati hoće li sva četiri i izaći s obvezujućim ponudama. Danas, naime, istječe rok za davanje ponuda.

U njihovu vrednovanju i konačnoj odluci o prodaji banke presudna će biti cijena za dionice, no kako su isticali u Državnoj agenciji za sanaciju banaka, kriteriji uključuju i dodatni iznos ulaganja u kapital banke, kao i strateške namjere investitora te njegov kredibilitet na hrvatskom odnosno europskom financijskom tržištu. U Povjerenstvu za prodaju pri DAB-u nedavno su, potvrđujući produljenje roka do 9. svibnja izrazili nadu da će svi investitori koji su bili u 'due diligenceu' dati obvezujuće ponude.

Javni poziv za iskazivanje interesa Agencija je kao sanacijsko tijelo objavila sredinom veljače, a pisma namjere uputile su financijske institucije iz Hrvatske i EU. Banka je u prodaju ušla očišćena od neprihodujućih plasmana (izdvojeni u tzv. društvo posebne namjene – SPV) i s 50 mil. kuna novoga temeljnog kapitala, te bilancom od 1,9 mlrd. kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close