iNovine uvode plaćanje kriptovalutama

Autor: Josipa Ban , 20. srpanj 2022. u 22:00
Ova usluga omogućit će plaćanje na više od 250 prodajnih mjesta/DUŠKO MARUŠIĆ/PIXSELL

Ova usluga, koju uvode u suradnji s tvrtkom Electrocoin, omogućit će plaćanje na više od 250 prodajnih mjesta.

Kiosci iNovina postat će prvi u Hrvatskoj na kojima će građani moći plaćati kriptovalutama. Ova usluga, koju uvode u suradnji s tvrtkom Electrocoin, omogućit će plaćanje na više od 250 prodajnih mjesta jednog od najvećih lanaca maloprodajnih kioska u Hrvatskoj.

Isto će biti omogućeno putem Electrocoinove paltforme PayCek koja podržava plaćanja 14 kriptovaluta – bitcoin, ether, bitcoin cash, USDT, USDC, XRP, solana, litecoin, dai, stellar, dogecoin, eos, BUSD i near.

“Ako osoba, primjerice, kupi proizvode u vrijednosti 100 kuna i želi platiti u kriptovalutama, u trenutku kada mi preko PayCeka javimo iNovinama da je uplata obrađena, iNovine dobivaju svojih 100 kuna, dok mi u Electrocoinu u potpunosti obrađujemo kriptovalutnu transakciju” objašnjava kako sustav funkcionira Nikola Škorić, direktor Electrocoina.

A u iNovinama su se odlučili na uvođenje ove usluge iz nekoliko razloga. Prvi je digitalizacija i uvođenje inovacija u poslovanje, a drugi zahtjevi tržišta.

“Implementacija sustava za procesiranje kripto uplata omogućuje prilagodbu poslovanja novim generacijama kupaca koji sve manje koriste gotovinu pri plaćanju.

Riječ je o trendu koji je ponajviše zaživio u vrijeme pandemije kada se građanima sugerirala beskontaktna kupovina”, ističe Jurica Jurič, direktor iNovina.

Međutim kada govorimo o trendu, na kriptovalute se najčešće gleda kao na investiciju, koja se pokazala vrlo špekulativnom jer je cijena istih u posljednjih nekoliko mjeseci jako pala.

Istovremeno, kriptovalute se rijeđe koriste za kupovinu, dijelom jer je mogućnost potrošnje kriptovaluta u Hrvatskoj još uvijek prilično ograničena. To će se u velikoj mjeri promijeniti uslugom koju uvode iNovine.

Komentirajte prvi

New Report

Close