HUB ne može detaljnije komentirati cijeli slučaj oko oglasa Raiffeisen banke

Autor: Poslovni.hr , 21. siječanj 2020. u 11:57
Foto: Slavko Midžor / Pixsell

Svaka članica Hrvatske udruge banaka ima svoju politiku poslovanja.

Hrvatska udruga banaka izražava nezadovoljstvo zbog sumnji u neetično postupanje naše članice prilikom izbora vlastite agencije za odnose s javnošću. Kako o ovom događaju za sada imamo saznanja jedino iz medija, HUB ne može komentirati detaljnije cijeli slučaj, oglasila se priopćenjem Hrvatska udruga banaka.
 
HUB se, kao i njezine članice, uvijek držao najviših etičkih standarda i poštovao neovisnost svih institucija, a eventualno nedopušteno ponašanje jedne članice ne smije izazvati nepovjerenje prema poslovanju svih 18 banaka članica HUB-a.
 
Hrvatska udruga banaka već niz godina nastoji objektivno informirati javnost o važnim pitanjima bankarstva i financijske industrije u Hrvatskoj, posebice financijske pismenosti, potrošačkih prava, perspektiva monetarne unije i drugih važnih tema. Slučaj „švicarski franak“ je kompleksan i nije se razvijao jednako kao u drugim zemljama u kojima se pojavila ova problematika.
 
Svaka članica Hrvatske udruge banaka ima svoju politiku poslovanja te shodno tome i politiku odnosa s javnošću, a svako djelovanje koje eventualno ne bi bilo u skladu s pravnim i etičkim normama našeg društva, HUB i njezine članice najoštrije osuđuju.
 
Naposljetku, sa sigurnošću možemo potvrditi kako su sve komunikacijske aktivnosti koje je HUB poduzimao i koje će poduzimati, legitimne te imaju za cilj objektivno informiranje o ovoj kompleksnoj i za hrvatsku javnost i ekonomiju u cjelini, iznimno važnoj temi, navode u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close