Hrvatska poštanska banka snižava kamatne stope na kredite

Autor: Poslovni.hr , 30. lipanj 2021. u 21:59
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Od 2013. godine, odnosno početka primjene NRS-a, ukupno smanjenje kamatnih stopa iznosi 2,34 postotnih bodova za kredite u kunama i 3,12 postotnih bodova za kredite u eurima.

Hrvatska poštanska banka (HPB) najavila je u srijedu da će od 1. srpnja sniziti kamatne stope na sve kredite građana u otplati s ugovorenom promjenjivom kamatom, na temelju smanjenja nacionalne referentne stope (NRS). U priopćenju se navodi kako HPB kamate snižava u skladu s padom NRS-a za kune od 0,04 postotnih bodova i eure od 0,03 postotnih bodova što korisnicima kredita koji su ugovorili promjenjivu kamatnu stopu donosi smanjenje anuiteta koji dospijevaju od 1. kolovoza 2021. i nadalje.

Podsjetimo, nacionalne referentne stope koje predstavljaju prosječni trošak financiranja hrvatskog bankarskog sektora kontinuirano se snižavaju. Hrvatska poštanska banka koristi NRS kao parametar za određivanje kamatnih stopa te ih usklađuje dvaput godišnje, u siječnju i srpnju, stoji u njihovu priopćenju.

Od 2013. godine, odnosno početka primjene NRS-a, ukupno smanjenje kamatnih stopa iznosi 2,34 postotnih bodova za kredite u kunama i 3,12 postotnih bodova za kredite u eurima, te su se u skladu s tim tijekom proteklih osam godina smanjivali anuiteti i olakšavala otplata kreditnih obveza, navode iz te banke.

Komentirajte prvi

New Report

Close