Hanfa se odrekla 4 milijuna kuna i razmatra nova rasterećenja

Autor: Tomislav Pili , 25. ožujak 2020. u 10:24
Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe/ BORIS ŠČITAR/VL/PIXSELL

Na istoj sjednici donesena je odluka kojom se OTP osiguranju zabranjuje isplata dividendi iz zadržane dobiti od 2016. do 2019., i to najmanje do 30. travnja iduće godine.

Oslobađanje kompanija čije su vrijednosnice uvrštene na burzi od plaćanja naknade financijskom regulatoru možda je samo prvi korak u rasterećenju.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na izvanrednoj sjednici početkom tjedna objavila je da se izdavatelji oslobađaju u cijelosti plaćanja naknade za ovu godinu.

Na istoj sjednici donesena je odluka kojom se OTP osiguranju zabranjuje isplata dividendi iz zadržane dobiti od 2016. do 2019., i to najmanje do 30. travnja iduće godine.

Na pitanje kolikog se prihoda Hanfa odriče, iz regulatora su poručili da je planirani prihod iznosio četiri milijuna kuna.

„U nastojanju da oživi i potakne domaće tržište kapitala i olakša poslovanje izdavateljima, Upravno vijeće je lani donosilo kvartalne odluke o oslobađanju plaćanja spomenute naknade te je naplaćena samo ona za četvrti kvartal 2019.“, ističu iz Hanfe.

Na pitanje mogu li i ostali subjekti Hanfina nadzora očekivati nekakvo rasterećenje, u odgovoru stoji da će, s obzirom na novonastale okolnosti, Upravno vijeće razmotriti sve mogućnosti i odluke kojima će moći dati dodatan poticaj i podršku subjektima nadzora.

„Odluke s izvanredne sjednice predstavljaju mjere za zaštitu tržišta koje je najpogođenije izvanrednim okolnostima, te ćemo svakako pozorno pratiti događaje i svoje buduće odluke prilagođavati u skladu s trajanjem i razvojem okolnosti“, istaknuli su iz Hanfe.

Komentirajte prvi

New Report

Close