Hanfa: Kraj nadzora Wiener osiguranja i Agram Lifea

Autor: Ana Blašković , 26. kolovoz 2021. u 22:00
Ante Žigman, čelnik Hanfe/Sandra ŠimunoviĆ/PIXSELL

Agencija je objavila i da su Wiener i Agram Life osiguranje otklonili ranije uočene nezakonitosti i unaprijedili kvalitetu obavljanja poslovanja distribucije osiguranja.

Hanfa je u četvrtak dala suglasnost Groupama Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság, sa sjedištem u Budimpešti, za neposredno stjecanje kvalificiranog udjela u OTP Osiguranju u visini od 100% temeljnog kapitala i glasačkih prava.

Također, regulator je dao odobrenje za posredno stjecanje u tom osiguravatelju Groupama Holding Filiales et Participations te društvu Caisse Nationale de Reassurance Mutuelle Agricole Groupama.

Agencija je objavila i da su Wiener i Agram Life osiguranje otklonili ranije uočene nezakonitosti i unaprijedili kvalitetu obavljanja poslovanja distribucije osiguranja pa je okončan postupak neposrednog tajnog nadzora.

“Riječ je o nadzoru koji je usmjeren na kvalitetu informiranja potrošača i pružanja usluge distribucije osiguranja za pojedine distributere osiguranja, a nakon ovih rješenja, očekuju se rješenja završenih nadzora i za ostala društva”, pojašnjava regulator.

Wiener osiguranje je, prema ranijem nalogu, unaprijedilo kvalitetu distribucije zdravstvenog osiguranja poboljšavanjem sustava obveznih edukacija kao i proces provjere i praćenja stručnosti internih prodavača osiguranja, a napredak je učinjen i na predugovornom informiranju.

Na sličan način Agram Life unaprijedilo je i procese distribucije zdravstvenog osiguranja izradom novih uputa za prodajnu mrežu koje sada uključuju obvezu uručivanja predugovorne dokumentacije za razmatranje klijentima prijed sklapanja ugovora.

Komentirajte prvi

New Report

Close