Hanfa ima važnu preporuku za domaće ulagače

Autor: Poslovni.hr , 02. veljača 2021. u 13:59
Foto: Marko Prpić / Pixsell

Hrvatski regulator napominje da nije nadležan za nadzor zakonitosti poslovanja te platforme i ne može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je u ponedjeljak upozorila ulagatelje da platforma za trgovanje Migotrade.com nema odobrenje za trgovanje u Hrvatskoj, pri čemu su iz agencije još jednom pozvali ulagatelje da uvijek provjere ima li pojedino društvo odobrenje za pružanje usluga. Migotrade.com, internetska platforma za trgovanje ugovorima za razlike (CFD-ovima) i društvo koje njome upravlja, Smart iSolution iz države Sveti Vincent i Grenadini, nemaju odobrenje za pružanje investicijskih/brokerskih usluga, istaknuto je u priopćenju Hanfe, iz koje pozivaju ulagatelje iz Hrvatske da ne trguju putem te platforme i da ne prihvaćaju ponude za trgovanje njezinih prodajnih predstavnika.

Hrvatski regulator napominje da nije nadležan za nadzor zakonitosti poslovanja te platforme i ne može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja. Kod takvih nelicenciranih pružatelja usluga vrlo često se radi i o nekom obliku prevare ulagatelja, upozorava se. Registar društava koja imaju odobrenje javno su dostupni na internetskim stranicama Hanfe. Neovisno o spomenutoj platformi, iz Hanfe napominju da zbog velikog broja pružatelja usluga koji svoje usluge pružaju preko interneta iz cijelog svijeta, na njihovoj web stranici jednostavno nije moguće dati pojedinačno upozorenje u vezi sa svakim društvom koje nije u registrima.

Komentirajte prvi

New Report

Close