Financijske institucije i korporacije imat će važnu ulogu u ESG revoluciji

Autor: Poslovni dnevnik , 29. rujan 2022. u 22:00
Ante Žigman, predsjednik Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA)/PD

Konferencija je okupila brojne domaće i strane stručnjake koji su raspravljali o jednoj od najrelevantnijih poslovnih tema današnjice.

U organizaciji Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO) i pod pokroviteljstvom Eurizon Asset Management Croatia održana je konferencija “Pridružite se ESG revoluciji”.

Konferencija je ponudila zanimljive odgovore na pitanja kako najpametnije i dugoročno ulagati imajući u vidu globalne izazove, uključujući one vezane uz klimatske promjene i degradaciju okoliša.

Konferencija je okupila brojne domaće i strane stručnjake koji su raspravljali o jednoj od najrelevantnijih poslovnih tema današnjice.

Obraćajući se posjetiteljima konferencije na otvorenju Hrvoje Pauković, direktor Hrvatskog ureda za osiguranje istaknuo je kako su ESG teme više od trenda, one su potreba na koju tržište mora odgovoriti.

“Smatramo da je važno imati podatke na raspolaganju kako ne bismo upali u rizik greenwashinga, a regulacija svakako pomaže u pružanju jedinstvenih modela transparentnosti”, istaknuo je Marin Hrešić, predsjednik Uprave Eurizon Asset Management Croatia.

Regulatorni okvir i okruženje te njihov doprinos ubrzanju ulaganja također su bili predmet rasprave. Govoreći o ovim temama, Ante Žigman, predsjednik Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) iznio je ključne informacije vezane uz ESG tranziciju.

“Financijske institucije igraju značajnu ulogu u pružanju podrške zelenoj tranziciji. ”, kazao je Žigman. 

Komentirajte prvi

New Report

Close