Financijaši će raspravljati i o trgovanju dugovima

Autor: Tomislav Pili , 23. listopad 2019. u 22:00
Poslovni dnevnik i ZSE dodijelit će nagrade za odnose s ulagačima/Nel Pavletić/PIXSELL

Razgovarat će se i o budućnosti mirovinskog sustava te globalnim tržišnim kretanjima.

Rovinjski hotel Lone i ove će godine ugostiti konferenciju Zagrebačke burze i fondovske industrije koja se u ovom formatu održava već osmu godinu.

Do 2011. godine Zagrebačka burza te mirovinski fondovi organizirali su svoje tradicionalne godišnje konferencije zasebno, a udruživanjem ta dva događanja 2012. godine kreirano je vjerojatno najveće, a svakako najvažnije godišnje okupljanje domaće i regionalne financijske zajednice.

Obraćanje ministra 
Dvodnevna konferencija započinje danas, a okupit će oko 450 sudionika iz svih grana financijske industrije, iz Hrvatske, regije i svijeta, uz 40-ak istaknutih domaćih i stranih govornika koji će sa sudionicima podijeliti svoje znanje, iskustvo i ekspertizu iz domene globalnih i europskih ekonomskih i tržišnih kretanja te upravljanja imovinom fondova, najavljuju sa Zagrebačke burze.

 

40 govornika

obratit će se ove godine sudionicima konferencije Zagrebačke burze

Sudionicima će se obratiti ministar financija Zdravko Marić, čelnik Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) Ante Žigman te guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić. Među govornicima je najavljen bivši estonski premijer Taavi Roivas, koji će govoriti o estonskim iskustvima s digitalizacijom društva u zemlji gdje je danas  99 posto javnih usluga dostupno putem interneta 24 sata, 7 dana u tjednu.

U panel-diskusijama istaknuti stručnjaci diskutirat će o budućnosti hrvatskog mirovinskog sustava te mogućnosti uspostavljanja burze potraživanja, a eksperti iz brojnih financijskih institucija govorit će o globalnim i europskim ekonomskim i tržišnim kretanjima te trendovima na tržištu kapitala i u upravljanju imovinom fondova.

Nagrade transparentnima 
Konferencija će započeti nagradama najtransparentnijim kompanijama na domaćem tržištu kapitala. Naime, Poslovni dnevnik u suradnji sa Zagrebačkom burzom deseti će put dodijeliti nagrade tvrtkama koje su ostvarile najbolje odnose s investitorima.

U konkurenciju ulaze kompanije iz sastava indeksa CROBEX te društva uvrštena u Vodeće i Službeno tržište Zagrebačke burze. O nagrađenima se odlučuje temeljem statističkih kriterija koji se odnose na poštovanje Pravila Burze od strane izdavatelja te na osnovi ankete provedene među sudionicima tržišta kapitala.

Komentirajte prvi

New Report

Close