Evo kad njemačke zračne luke očekuju povratak na razine prije koronakrize

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. prosinac 2021. u 15:10
Foto: Unsplash

U 2019. godini, prije pandemije, preko njemačkih aerodroma putovalo je 248 milijuna putnika.

Nakon još jedne slabe godine obilježene pandemijom koronavirusa, u 2022. godini Njemačka udruga zračnih luka (ADV) očekuje rast za 100 milijuna putnika i značajno povećanje tereta, ali pretpandemijske razine moguće su tek od 2025. godine.

Pandemijska situacija će u nadolazećim zimskim mjesecima i dalje ograničavati potražnju, navodi u priopćenju čelnik ADV-a Ralph Beisel. No on je uvjeren je da će potražnja za privatnim i poslovnim putovanjima snažno porasti čim mjere ograničenja putovanja budu ukinute.

Udruga procjenjuje da će njemačke zračne luke u 2022. ostvariti nešto ispod 180 milijuna putnika, nakon ovogodišnjih manje od 80 milijuna.

U 2019. godini, prije pandemije, preko njemačkih aerodroma putovalo je 248 milijuna putnika.

Pad prometa mnogim zračnim lukama ugrožava egzistenciju zaposlenih, upozorila je njemačka udruga

Iz udruge procjenjuju da zračne luke vjerojatno prije 2025. godine neće dosegnuti predpandemijske razine.

Dobri rezultati u zračnom teretnom prometu

Sasvim drugačiju sliku pokazuje zračni teretni promet koji je i u tekućoj godini ponovno znatno porastao. Potražnju za prijevozom tereta snažno podupiru poremećeni procesi u pomorskom prometu.

U poslovnoj godini koja uključuje i studeni, obujam tereta koji se obrađuje u njemačkim zračnim lukama porastao je 18 posto u odnosu na prethodnu godinu. ADV očekuje da će u 2022. ostvariti rast za još dodatnih pet posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close