Erste će osnovati prvi policijski zatvoreni mirovinski fond

Autor: Tomislav Pili , 23. svibanj 2018. u 14:19
Foto: Filip Brala/PIXSELL

Dogovor s Nezavisnim sindikatom MUP-a.

Nakon liječnika, cestara, željezničara i učitelja svoj zatvoreni mirovinski fond osnovali su i policajci.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na sjednici u utorak odobrila je Erste društvu za upravljanje mirovinskim fondovima osnivanje i upravljanje Policijskog zatvorenog dobrovoljnog mirovinskog fonda (ZDMF).

Kako su pojasnili iz Erstea, dogovor je postignut nakon pregovora s Nezavisnim sindikatom djelatnika MUP-a. "Policijski ZDMF bit će ponuđen svim članovima sindikata te vjerujemo da će velik broj članova prihvatiti ponudu. Strategija samog fonda definirana je zajedničkim dogovorom te će se sredstva ulagati uzimajući u obzir dobnu strukturu, horizont i dinamiku vršenja uplata", ističu iz Erstea.

Iz Nezavisnog sindikata ostali su nedostupni za komentar koliko bi članova moglo pristupiti te zašto su se odlučili biti pokrovitelj fonda. U najvećem Sindikatu policije Hrvatske (SPH) pak kažu kako podržavaju sve aktivnosti koje su usmjerene u planiranju što boljih uvjeta života u mirovini. "SPH je u proteklih desetak godina vodio više pregovora s mirovinskim osiguravajućim društvima oko osnivanja zatvorenog mirovinskog fonda, među ostalim i s Erste mirovinskim fondom.

Prve razgovore smo još 2004. vodili s Croatia osiguranjem, a upravo u posljednjih nekoliko mjeseci razgovarali smo s Ersteom, kao i prednostima i nedostacima u odnosu na otvoreni mirovinski fond", kaže predsjednik Dubravko Jagić. Dodao je kako SPH-u još nije potpuno jasno koje su prednosti ZDMF-a koja bi postojala ako bi Vlada uplaćivala doprinose.

Komentirajte prvi

New Report

Close