Državno mirovinsko društvo započelo s isplatom prvih mirovina

Autor: Poslovni dnevnik , 08. veljača 2021. u 22:00
HRMOD planira privući polovicu budućih umirovljenika koji će primati kombiniranu mirovinu/ARMIN DURGUT/PIXSELL

HRMOD se bavi isplatom obveznih i dobrovoljnih mirovina temeljem individualne kapitalizirane štednje građana u mirovinskim fondovima.

Hrvatsko mirovinsko osiguravajuće društvo (HRMOD), čiji je osnivač Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO), 4. siječnja je počelo s radom i građanima isplatilo prve mirovine, izvijestili su iz tog osiguravajućeg društva.

Kako je navedeno u priopćenju, HRMOD se bavi isplatom obveznih i dobrovoljnih mirovina temeljem individualne kapitalizirane štednje građana u mirovinskim fondovima, a u godinama koje dolaze očekuje se sve veći broj građana koji će primati kombinirane mirovine koje isplaćuju HZMO i mirovinska osiguravajuća društva.

“Uključivanjem HRMOD-a na tržište isplate mirovina, građani dobivaju mogućnost izbora u trenutku ostvarivanja prava na mirovinu temeljem individualne štednje u obveznom i dobrovoljnom mirovinskom fondu. Konkurencija na tržištu pozitivno će utjecati na kvalitetniju ponudu mirovinskih programa i smanjenje naknada, te u konačnici na bolju uslugu za sve građane”, ocijenili su iz HRMOD-a.

Predsjednica Uprave HRMOD-a Renata Gecan Milek u izjavi je rekla da će u slijedeće tri godine raditi na razvoju poslovanja, a da se u četvrtoj godini može očekivati da će društvo poslovati s dobiti.

“U naše društvo planiramo privući polovinu budućih umirovljenika koji se odluče za kombiniranu mirovinu, koju će do 2025. godine primati više od 20.000 građana. Ovdje se okvirno radi o 2,2 milijarde kuna ušteđenih u mirovinskim fondovima”, istaknula je Renata Gecan Milek.

Komentirajte prvi

New Report

Close